E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den AB'ye sert tepki: Tümüyle reddediyoruz---

Türkiye'den AB'ye sert tepki: Tümüyle reddediyoruz

Türkiye'den AB'ye sert tepki: Tümüyle reddediyoruz
13 Ekim 2022 - 01:02 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’de “demokratik kurumların işleyişinde ciddi eksiklikler bulunduğu” vurgulanan 2022 raporuna Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi

AB’nin Türkiye raporuna Dışişlerinden sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “AB'nin siyasal sistemimize, yöneticilerimize, yargı kararlarına ve terörle mücadelemize yönelik haksız iddialarını tümüyle reddediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun 2022 Genişleme Paketi kapsamında yer alan "Türkiye Raporu" kamuoyuyla paylaşıldı. Raporda, yolsuzluk, organize suç ve enflasyon başlıkları dikkat çekti. Kavala ve Demirtaş'ın yargı sürecine de vurgu yapılan raporda "Türkiye'nin AİHM kararlarını uygulamayı sürekli olarak reddetmesi, endişe yaratıyor" denildi.

Raporda “rapor döneminde demokratik gerilemenin devam ettiği, Cumhurbaşkanlığı sisteminin yapısal eksiklikleri devam etmekte olduğu, Avrupa Konseyi ve organlarının kilit öneme sahip tavsiyelerinin henüz yerine getirilmediği, Meclis’in hükümetin hesap verebilirliğini sağlayacak gerekli araçlardan yoksun olmaya devam ettiği” belirtilmiş, sağlam ve etkili bir kuvvetler ayrılığı temin edilmeden yetkilerin Cumhurbaşkanlığında merkezlişmeye devam ettiği bu nedenle de tek hesap verebilirliğin seçimlerle kısıtlandığına işaret edilmişti.

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı!

 

Dışişleri, ABD'nin GKRY kararını 'şiddetle kınadı'

 

Dışişleri'nden, Rusya'nın ilhak kararına ilişkin açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa13 Ekim 2022 15:14

    Reddetmek bir şeyi değiştirmiyor.Mesela Simensin rüşvet iddiaları,Sağlık Bakanlığındaki rüşvet iddiaları araştırılarak AB'ye cevap verilebilir.

  • durum13 Ekim 2022 10:37

    Ülkede demokratik, bağımsız bir  kurum mu kaldıki bunlar  itiraz ediyor. Herşey gün gibi ortada artık halıının altıda almıyor.

  • Mucise Reis : )13 Ekim 2022 06:17

    Bizlerinde eleştirdiği bazı alanları belirtmişler. Eee sonuçda iktisadımız gibi hukuk ve işlerliğimizde faiz neden enflasyon sonuç mantıgı ile çalışıyor, tersten ...

  • baran13 Ekim 2022 17:25

    Mal vatandaş bu kafayla gidersen lağıma "düşeceksin "dikkat et.  Aşağıda yazdıklarımın  hangisi yalan?  Bre ahmak akıllı ol.

  • VATANDAŞ13 Ekim 2022 09:04

    baran beyni yıkanmış olan sensin, kafanı bir kumdan çıkar bak bakalım hangi konuda iyiyiz, yargı sistemin bitik, ekonomin batak millet çöp karıştırıyor, uyan uyan...

  • baran13 Ekim 2022 08:19

    Soytarılar havlar senin yancılar da kuyruk sallar kervan uçar.  Türkiye senin gibi sivri ahmaklara rağmen iyi yolda mükemmele de ulaşmaya az kaldı. Az gelişmiş beynin ile sallamaya devam et te güldür bizi.  1-Homoseksüelliğe hayır 2- sömürgeciliğe faiz yükseltip Avrupa da ki gibi gizlenmiş monarşistliğe hayır. 3- Yunanistan ın katlettiği mülteci ne onların ne de senin umurunda değil 4- pkk daeş ve her türlü yobaz düzenbaz stk lara destekği yine bunlar veriyor ki o da senin gibi soytarıların hoşuna gidiyor. Avrupa ülkelerinde  850 bin çocuk ve kadın kayıp!  Avrupa lı efendilerinin şekilde görüldüğü gibi bize insanlık ve demokrasi dersi verecek hali yok.  Sen Avrupa nın  Amerika nın finosu seni bu maddelerden hangisi rahatsız etmiyor?  Ki  durumdan memnun görünüp onların şeyi ile oynaşmaya alışmışsın zavallı bedbaht melez bedevi.

  • XY13 Ekim 2022 01:55

    Sert olsan ne yazar ihracatının yarısı Avrupa ülkelerine!

  • baran13 Ekim 2022 08:08

    Senin gibi yumuşaklar lazım değil. Bir defol git.  Bizden aldıkları ürünleri  yardım ve iyilik olsun diye almıyorlar. İşlerine öyle geldiği iiçn alıyorlar. Saçma sapan zırvalama!