E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri, ABD'nin GKRY kararını 'şiddetle kınadı'---

Dışişleri, ABD'nin GKRY kararını 'şiddetle kınadı'

Dışişleri, ABD'nin GKRY kararını 'şiddetle kınadı'
03 Ekim 2022 - 19:51 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne silah ambargosunu kaldıran ve Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil eden ABD'nin kararını şiddetle kınadığını duyurdu

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kararlarının ardından bir açıklama yayımladı.

Açıklama şöyle:

"ABD Savunma Bakanlığının, GKRY’ni ABD Savunma Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil etmesini şiddetle kınıyoruz.

KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında yapılan açıklamayı destekliyoruz.

İki hafta önce GKRY’ne yönelik silah ambargosunu kaldıran ABD’nin bu yeni adımının bizim açımızdan hiçbir gerekçeyle izahı mümkün değildir.

ABD bu adımıyla, Ada’daki iki taraf arasında dengeyi bozmanın da ötesine geçerek, bizzat taraf tutar hale gelmiştir.

ABD, bu tür adımlarla Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması sürecinde yapıcı rol oynama imkanını da kaybetmektedir.

Türkiye, garantör sıfatıyla, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlamak üzere gereken her türlü adımı atmayı sürdürecektir."

KKTC, ABD'nin GKRY'ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını kınadı

 

Fransa ve GKRY, Fransızların tahliyesine ilişkin anlaşma imzaladılar

 

HALKB: ABD Anayasa Mahkemesi'nden dinleme kararı

 

                                                                         

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçekçi 04 Ekim 2022 12:45

    1960 darbesinden bu yana bu ülkenin kabaca 3,5 triton doları gitti. Sadece feto kaba hesap 580 milyar dolar yurt dışına çıkarmış. Türkiye'nin niye böyle gerilediği belli olmuyor mu. Bu şu andaki iktidarın değil özellikle darbe yapan darbeye destek verenlerin suçudur. Sonuçta güçlü olamazsan sadece kinamskla kalırsın. Türkiye'de Atatürk'ten sonra sadece CB RTE döneminde o da son 6-7 yılda savunma sanayinde birşeyler başarılabildi o da binbir zorlukla bunlar yapilabildi. Buradakiler boş konusmaktan başka bir şey yapmıyor. Güçlü bir devlet öyle kolay olunmuyor.

  • vızzzz04 Ekim 2022 10:29

    Sanki çok umurlarındaa. İsterseniz yok hükmünde deyin bu yönetim bu tarzı seviyorr.

  • xyz04 Ekim 2022 08:49

    baran, AHMET ÖZBIR, Ali Tas, ABD vb. yaptıklarından ve küfürbaz olmalarından dolayı şiddetle ve esefle kınıyorum. Çok şiddetli kınarım. En iyi ben kınarım ve benim kınamamdan korkarlar.

  • baran04 Ekim 2022 11:21

    fasulye sen ehli küfürsün!  

  • Mucise Reis : )04 Ekim 2022 07:54

    Esefle kınıyoruz.... Bizleri bu yaklaşımları çok üzdü... Şiddet ile kınıyoruz... Bu açıklamalar hangi ülkelerden geliyor ?. Silahlı gücü tehdidi olan ülkeler nasıl adım atıyor... İsrail şiddetle kınadımı ? suriyede uçakları radara kilit yiyince çat çat çat hedefler imha edildi... Buna güç derler... S300 ler giritte uçaklarımızı kilitleri üzüldük :D .. şikayet ettik... Aradaki fark budur. İster aynayı büyüt bak, ister makaleler yazdır. Gerçekler ortada kalır. Gelen mektuplar üzdü, Taşınan ecdadın suriye ropraklarında türbesi üzdü... bu millet üzülmeye mi geldi? kınamaya mı yaşıyor? neden reel adım atılmıyor ? Neyimiz eksik ? maden oyun kuran büyük bir dev ülkeyiz... Rus uçakları, abd uçaklar k.kore uçakları , çin uçakları vb kilit yemiyorda nedne bizkilit yiyoruz =? güç derler buna güç...

  • baran04 Ekim 2022 11:20

    Hayvanat cahiller sizin içinizde bulunup ta savunduğunuz pislik 6.5  neden Amerika ya tek bir laf etmiyor?  Nik değiştirip aynı ağızla bana gönderme yapan soytarı  işte bu yüzden gocunduğunuz sözleri fazlasıyla hak ediyorsunuz!"  Somut gerçekleri dahi görmezden gelip fetoşçuların siperine yatmak "alçaklıktır kahpeliktir. Küfür ya da hakaret" değil gerçeğin tam da kendisidir.

  • Nuri04 Ekim 2022 05:08

    ABD çok üzülmüş ve başkan portakallı ördek yiyerek viski icmistir ve sonra sokakta nara atıp ilk gördüğü arabaya şu dökmüştür.

  • baran03 Ekim 2022 22:11

    Şiddetli kınama laf olsun diye yapılan bir söylem değildir.  Ucunun başka mecralara yol açacağını anlatmak için kullanılan bir yöntemdir. Bilmeyen cahillere duyurulur.

  • baran04 Ekim 2022 09:48

    Hayvanat cahiller sizin içinizde bulunup ta savunduğunuz pislik 6.5  neden Amerika ya tek bir laf etmiyor?  Nik değiştirip aynı ağızla bana gönderme yapan soytarı  işte bu yüzden gocunduğunuz sözleri fazlasıyla hak ediyorsunuz!"  Somut gerçekleri dahi görmezden gelip fetoşçuların siperine yatmak "alçaklıktır kahpeliktir. Küfür ya da hakaret" değil gerçeğin tam da kendisidir.

  • Psiko04 Ekim 2022 08:59

    Koyun alıp adını baran koyup kına yaptırdım

  • Mucise Reis : )04 Ekim 2022 07:55

    Mektup geldiğinde çöpe atmak nasıl etki, Daha büyük bir etki ve karşındaki deliriyor dimi :D o kadar etkiliyor ucu nerelere gidiyor bilmem. Kaç devlet glen metkubu cesaret edip sadece çöp tenekesine atabilir :D süper güç ve oyun kurucu lider olmak lazım. kimse mektupları çöpe atamaz :D

  • Zeki03 Ekim 2022 22:57

    baran küfürbaz olduğun için seni çok şiddetli olarak kınıyorum!

  • Mucise Reis : )03 Ekim 2022 22:08

    kuzey kore, çılgın adam nasıl kendini dunyaya saydırıyor ? haklarını savunuyor öyle yada böyle... Silah gücü tehdidi ile.. Sende kıtalar arası roketler yap. O kada rhızlı olsun ki yeni neisl roket sistemin, hava savunma füzeleri havada yakalayamayacak  kadar... işte o zaman senden korkarlar..... Bu gücü eline aldığındada k.kore gibi, çin gibi, iran gibi vb. senlede uğraşırla... bu işler böyle...abd ninavrupalı devletleri kardeş görmesi ve Türkiye ye üvey kardeş muamelesi etmesi bugune has değil. Kaderimiz bu. türkün turan birliği kurulmadan Atatürk turan birliği malesef pek bişe yapamayız.

  • baran04 Ekim 2022 13:09

    Aşağıda ki ve yukarıda ki sersemler siz ahmaklar   ederiniz  yok!  Bu ülkeye de faydanız olmamış! boş zırvalamaya    devam  edin sizin ne  olduğunuz gayet  besbelli.

  • Tebrikler03 Ekim 2022 22:51

    saçmalama konusunda Ahmet Özbiri geride bıraktın gerçekten, yada Ahmet ile baranın ikili masasına üçüncü olarak katılmaya karar verdin,

  • Kızılelma03 Ekim 2022 21:59

    KKTC yi kınayarak mı yoksa savaşarak mı kaybedeceğiz? Egedeki adalarımız gibi savaşmadan kaybetmeyiz inşallah!

  • Vatandas03 Ekim 2022 21:44

    Nedense hiç kınama ötesine geçemiyoruz

  • Haklısın ama03 Ekim 2022 22:55

    bu iktidar ABD ye karşı kınamaktan başka ne yapabilir sence?

  • Işın Özdemir03 Ekim 2022 21:24

    Kınamayı bırakıp kenarda çürüyecek şu S 400 leri kurun kıbrısa

  • Yüksek teknoloji03 Ekim 2022 23:00

    Çakaralmaz Rus silahlarını unut gitsin :) 

  • Sadık03 Ekim 2022 20:59

    Abd bize olan düşmanlığını artık alenen gösteriyor

  • Pala03 Ekim 2022 20:36

    Kına kına nereye kadar.