E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den ABD'ye 'Suriye' mesajı---

Türkiye'den ABD'ye 'Suriye' mesajı

Türkiye'den ABD'ye 'Suriye' mesajı
02 Haziran 2022 - 22:54 borsagundem.com

Türkiye, ABD'ye Suriye'de tedbirleri almakta kararlı olduğunu iletti

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Önal, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield'a Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı gereken tedbirleri almayı sürdüreceğini ifade etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Hatay'ı ziyaret eden Thomas-Greenfield ile telefonda görüştü.

"HÜKÜMLER YERİNE GETİRİLMEDİ"

Görüşmede Daimi Temsilci Thomas-Greenfield'in, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir askeri operasyon gerçekleştirmesinden kaygı duyduklarını belirtmesi üzerine Önal, PKK/YPG/PYD terör örgütünün sadece Suriye'nin toprak bütünlüğüne değil, Türkiye'nin ulusal güvenliğine de varoluşsal tehdit teşkil ettiğini, Ekim 2019'da ABD ve Rusya Federasyonu ile varılan mutabakatlardaki hükümlerin bugüne kadar yerine getirilmediğini bildirdi.

Önal ayrıca Thomas-Greenfield'a son dönemde bu bölgeden Türkiye'ye yönelik terörist tehdidinin daha da arttığını, güvenlik güçlerine, sivilleri ve Türkiye'nin sınırları içini de hedef alan bu saldırılara ve bölücü gündemin ilerletilmesine Türkiye'nin kayıtsız kalmasının beklenemeyeceğini, Türkiye'nin hayati milli güvenlik çıkarlarını tehdit eden terör örgütlerine karşı gereken tedbirleri almayı sürdüreceğini ifade etti.

NATO'dan Türkiye açıklaması

 

Suriye'nin kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi

 

AB ile yapılan Suriyeli mülteci anlaşmasında veriler açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)03 Haziran 2022 07:30

    Çin Tayvan mevzu = ABD büyük problemi = nato gücü Bu durumda Türkiye önemli ülke olabilecek duruma... ABD nunun ince hesapları için illaki baskı anında geri adım atacak.  Şuan rusya dikkat edin gemiler ile taşımacılık alanında 2. plana itiliyor :D nedenleri şöyle olabilirmiş... 1 - iskandinav ülkeleri iğgal etmesi antartika tarafında etkin olması durumunda gemi taşımacılığı özellikel gaz petrol vb. avrupa ülkeleri yüzüne gelişirse, bu sistemlerini kurulu düzenini çin için kullanabilir ve rusya-çin ticareti tek başına rusyanın ekonomısını ve enerjı ambargolarında kaçısını sağlayabilir ... herkes stratejık oynuyor... Burada kanal İstanbul buna güvenerek olsada, Avrupanın deniz trafi ambargosu projei çöp yapabilir denmiş. O bakımdan Rusya gemileri /ambargoları/ olası kanal İstanbul projesini sadece araplara satılan evler için manzara pozisyonuna sürüklermiş. böyle farklı araştırmalardan  birleştirme oldu. Özet temel böyle yansımalı bence 

  • Batu03 Haziran 2022 09:35

    Türkiyem herzaman önemli Yalnız bunu içimizde Aşşalık Kompleksiyle yaşayanlara anlatabilmek lazım İskandinav ülkelerine bakıp ne ileri demokrasileri var demeyi bırakıp Türkiyeme yüzlerini dönmeleri lazım