E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'de korona virüs hakkında bilinenler---

Türkiye'de korona virüs hakkında bilinenler

Türkiye'de korona virüs hakkında bilinenler
24 Şubat 2020 - 14:19 borsagundem.com

Çin'de ortaya çıkan ve dünyada giderek yayılan korona virüs günden güne daha fazla can almaya devam ediyor. Şimdilik salgın hastalığa rastlanmadığı belirtilen Türkiye'de ise özellikle komşu ülkelerdeki vaka sayısı arttıkça, endişe büyüyor.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eğitim 24 Şubat 2020 17:45

    En azından bir kamu kanalından özel yayın yaparak tüm doktor hemşire ve ilgili sağlık personel ve kuruluşlarına yönelik hastalık tanı önlem ve tedaviye ilişkin eğitim programı yapılmalı. Halk için ve hav akara deniz giriş kapıları gümrükler için de  ayrı bir bilgi ve eğitim program yapılmalı.  Ateşi yüksek biiriönceden  ateş düşürücü alarak kapılardan rahatça geçer. Sadece termal kontrol yetmez. Giriş çıkış kapılarına gözlem ve şüpheli tanı için işi bilen eğitimli sağlık personeli ve mobil lab yerleştirilmeli. 

  • Tavsiye 24 Şubat 2020 17:36

    Eğer yapılmamışsa Arabistana derhal bir ekip gönderip oradaki durumu hastaneleri  ve önlemleri yerinde incelemek ve gerekirse bu ülkeye olan turları 2 ay askıya almak yerinde olur, dünyanın her yerinden oraya insan geliyor,  alma ve yayma riski yüksek. Ayrıca Çinle komşu olan ülkelerle ilgili de özel önlem alınmalı. Başta Hindistan Pakistan  Afganistan ve yoğun ticareti olan Japonya Kore  olmak üzere. 

  • Bir yorum24 Şubat 2020 15:43

    Sirkeli su ile ağzı ve burnu çalkalamanın büyük faydası olacaktır.