E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'de kaya gazı rezerv olabilir mi?---

Türkiye'de kaya gazı rezerv olabilir mi?

Türkiye'de kaya gazı rezerv olabilir mi?
12 Temmuz 2017 - 11:30 borsagundem.com

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Türkiye'de kaya gazı rezervi olduğunu ancak üretilebilir olup olmadığı üzerine çalıştıklarını söyledi

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, yer altındaki kayaçları terk eden petrol ve doğal gazdan arta kalan, ana kayayı terk etmeyerek katmanlar arasına sıkışan ve üretimi son 50 yılda hızlanan kaya gazının Türkiye'deki rezervleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 22'nci Petrol Kongresi'nde BloombergHT'den Ceren Dilekçi'nin sorularını yanıtlayan Şişman,  kaya gazının 30-40 yıllık bir geçmişi olduğunu ve ABD'de uzun yıllara dayanan çalışmalar sonucu bir noktaya gelindiğini hatırlatarak Türkiye'de de bir rezerv olma ihtimalinin ortaya çıkmasından bu yana çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Kamuoyunda bilgi eksikliğinin olduğunu, mevcut bir potansiyelin sanki rezervmiş gibi aktarıldığını söyleyen Şişman, "Evet Türkiye'nin belli bir rezervi var, sonuçta oturup hesap yaptığınız zaman ortaya çıkan sonuçlar. Ama üretilebilirliğini görmeden siz bunu varmış gibi söyleyemezsiniz" dedi.

Şişman, Diyarbakır civarında yabancı bir şirketle birlikte çalışıldığının ve şimdi de Trakya bölgesinde gaza yönelik projelerin olduğunun altını çizdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cikmaz12 Temmuz 2017 18:33

    varsada cikaracginizi sanmiyorum.rusyayla iranla anlasmalar taahhutler var.her yil bu kadar gaz alicaz diye.al yada öde seklinde anlasma yapiliyor.ayrica israil 2_3 sene icinde kendi gazini turkiye ye ulastirip hem turkiye ye hem avrupaya gaz satacak.turkiyede gaz cikarilirsa rusya iran israil den gelen gazi kim kullanacak.aslinda anlasma şu şekilde yapilmali.benim ulkemde gaz uretilmeye baslanirsa urettigim kadar gazi sizden almayabilirim.bunun icinde tazminat falan odemem seklinde.kisacasi bulsanizda cikarmaniz cok zor.cikartmazlar

  • Mahallenin Delisi12 Temmuz 2017 18:06

    Olmaz mı var elbet ancak bu zahmetli işten yani taştan ekmeğini çıkaracak babayiğit yok!