E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'de GSYİH verisi sürpriz yapmadı ---

Türkiye'de GSYİH verisi sürpriz yapmadı

Türkiye'de GSYİH verisi sürpriz yapmadı
01 Nisan 2014 - 15:13 borsagundem.com

JP Morgan Türkiye'de dün açıklanan GSYİH verilerini değerlendirdi

JP Morgan tarafından yayınlanan raporda Türkiye'de dün açıklanan GSYİH verileri ele alındı. JP Morgan  açıklanan verinin ayrıntılarının iç talebin gerilediğine ve dış talebin arttığına işaret ettiğini belirtti. Kurum dün açıklanan GSYİH verilerinin ardından bu yıl ve önümüzdeki yıl sonu için GSYİH beklentisini değiştirmedi.
 
JP Morgan'ın raporunda Türk ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde yüzde 4.4 büyüdüğünü belirterek beklentinin yüzde 4.0 seviyesinde olduğunu hatırlattı. Bunun sonucunda geçen yılın toplam büyümesinin yüzde 4 olduğu ve güçlü tüketim ve yatırım talebinin büyüme rakamındaki yukarı yönlü sürprizde etkili olduğu ifade edildi.
 
Kurum TCMB'nin sıkılaştırma politikalarını sürdürmesini ve hükümetin de kredilerdeki artışı frenleyecek önlemlere gideceğinin geniş ölçüde beklenen bir gelişme olduğunu bu nedenle geçen yılın son çeyreğinde tüketim ve yatırım talebinin öne çekildiğini iddia etti.
 
Gerçekleşen gelişmelere bakıldığında tüketici kredilerindeki büyümenin sert bir şekilde gerilediği, tüketici güveninin azaldığı ve tüketiciye yönelik dayanıklı mamul satışlarının gerilediği yılın ilk ayının ardından GSYİH artışı beklentisinin bu yıl için değiştirilmeyerek yüzde 1.9 olarak korunduğu belirtildi. Önümüzdeki yıl için ise "Türk ekonomisi yüzde 4 seviyesindeki potansiyel büyüme seviyelerine dönecektir" ifadeleri kullanıldı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)