E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye için tavsiyesini düşürdü---

Türkiye için tavsiyesini düşürdü

Türkiye için tavsiyesini düşürdü
18 Kasım 2013 - 09:10 borsagundem.com

JP Morgan Cazenove, Türkiye için tavsiyesini 'ağırlığını artır'dan 'nötr'e indirdi

JP Morgan tarafından yayınlanan "2014 yılına girerken CEEMEA" isimli raporda Türkiye için yatırım tavsiyesi "piyasa üstü ağırlıkta" seviyesinden "nötr" seviyesine düşürülürken, Rusya için yatırım tavsiyesi nötr'den "piyasa üstü ağırlıkta" seviyesime yükseltildi.
 
Rusya piyasalarında Gazprom ve Sberbank hisselerinin yükselişe öncülük etmesini beklediğini belirten JP Morgan, Türkiye'de ise fiyatların tarihi ortalamalarına göre yeterince değer kazanmış
durumda olduyğunu belrtrti. Türkiye'de pozitif büyüme öyküsünün Fed'in sıkılaştırma önlemlerine dair endişelerin ve TCMB'nin daha sıkı politikalara geçişi ihtimalinin gölgesinde kaldığını belirtti.
 
2014 yılında kürssel büyümenin yüzde 3 civarında olmasını beklediğini dile getiren JP morgan, CEEMEA piyasası hisse senetlerinin tarihi ortalamalara göre bir parça ucuz kaldığını öne sürdü. İstikrarlı büyüme ve faiz oranlarının artmaması ile oluşan kombinasyonun hisse senetlerinde yatırımcıların bir parça daha fazla kazanabileceği anlamına geleceği ifade edildi. Ancak bu mutluluk verici öngörüye ilişkin bazı mutsuz unsurlarında olduğu ve bunun Fed'in varlık alımlarını sınırlamaya başlaması ve diğer aşağı yönlü risklerden kaynaklandığı vurgulandı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • jpmorgan yatırımcılarını batırmış18 Kasım 2013 19:14

    daha 5 gün önce mortgage sahiplerini kazıklamaktan 4.5 milyar dolar ceza yedi jpmorgan diye google'ye yazın bakın okursunuz bunların ne nane yediklerini.

  • GALİBA BATMIŞTI18 Kasım 2013 18:53

    2008 KRİZİNDE JPMORGAN,MORTLAMIŞTI DİMİ?

  • SÖYLEMEM BU ...LERE18 Kasım 2013 18:46

    VAROL NE DEĞİŞTİ SÖYLEYEYİM TAHMİNİMİ,BUNLAR AVANTA İSTİYORLAR YANİ HANGİ KAĞIT %300 PRİM YAPACAK SÖYLERSEK OV'E YÜKSELTİR BU ...LER.

  • varol18 Kasım 2013 18:14

    Adam, 23 eylülde Overweighte'e yükseltmisti, simdide Nötre indirdi 2 aydan bu yana ne degisti? Biri bana anlatsIn...

  • BİZİM ÇAYCILAR BİLE ONLARDAN BİLGİLİDİ...18 Kasım 2013 17:44

    TUTMAYAN TAHMİNLERİYLE SENEYE JPMORGAN BATABİLİR,ORADA ÇALIŞANLARIN BİZİM BORSADA ÇAYCI BİLE OLAMAYABİLECEKLERİNİ BİLMELERİ YARARLARINADIR.

  • BORSAMIZ HALA UCUZDUR18 Kasım 2013 15:09

    BU ARADA BİR FRANSIZ FİRMANIN TÜRKİYEYE YATIRIM AMAÇLI 8 MİLYAR DOLAR GETİRECEĞİ BAŞLIKLI B.GÜNDEM HABERİ DE CARİ AÇIK İÇİN OLUMLU OLACAKTIR

  • dolar bazlı ucuzladık18 Kasım 2013 12:21

    haa bu rarda söyliyeyim ki,doların yükselmesiyle dolar bazında bist 100 diğerlerine göre%15 daha ucuz görülmekte gop'lara göre bunu da unutmayalım.

  • eski üstatlardan18 Kasım 2013 12:17

    fed'in saçtığı dolarlar türkiyeye çok az girmişti ve 2012 de de çoktan uçtu gitti,nerden mi belli dolar 2 lira üstünde,faizler 5'lerden 8'lere geldi,borsadaki abd kaynaklı para da 93.000'irden geriye çıktı borsa 75.000'lere geldi işte bu fed kaynaklı paranın çıktığının delilleri.aslında tüm gelişmekte olanlardan geçen yıl çıktı dolarla.bu nedenle de bizde fed parası riski sıfırdır ve düşmüş borsada iyi hisseleri toplama zamanıdır.temettü verenler listesinde borcu az olan,defterine göre düşük fiyatlı olanlara dikkat edin der bol kazançlar dilerim.

  • Reel-team18 Kasım 2013 09:47

    Piyasalara likidite pompalanmaya devam edilmesi ve faizlerin tarihi düşük seviyelerde tutulması ile hisse senedi piyasalarında gerçekçi olmayan fiyatların oluşmasına neden olmaktadır. Tüketimin teşvik edilmesi dolayısıyla büyümenin ivmelenmesi için faizlerin arttırılması , tasarruf sahiplerinin elde edecekleri faiz gelirleriyle harcama yapmalarını ön gören politikalara geçilmediği sürece beklenen büyüme asla gerçekleşmeyecektir.