E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye için enflasyon beklentisi yükseldi---

Türkiye için enflasyon beklentisi yükseldi

Türkiye için enflasyon beklentisi yükseldi
01 Kasım 2017 - 16:06 borsagundem.com

JP Morgan, Türkiye için enflasyon tahminlerini yukarı revize etti

JP Morgan, TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın çeyrek dönem enflasyon  sunumu sonrasında yaptığı değerlendirmede, Türkiye için 2017 ve 2018  enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize etti.
2017 yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 9,7'den yüzde 10,2'ye  çıkaran JP Morgan, 2018 sonu için beklentisini de yüzde 7,6'dan yüzde 8,2'ye yükseltti.
Türkiye'de enflasyonun Kasım ayında yüzde 12,0 ile tepe yapacağını  tahmin eden JP Morgan, Aralık-Mart döneminde ise hızla geri geleceğini  öngördü. JP Morgan, 2018 ilk çeyrek sonunda enflasyonun yüzde 8,6 seviyesine düşmesini beklediğini de ifade etti.
Yaptığı değerlendirmede, TCMB'nin hükümetin uyguladığı teşvik  tedbirleri sona erdiğinde para politikasının daha etkin hala geleceğini  ve talebin güç kaybedeceğini öngördüğüne işaret eden JP Morgan, "Böyle  ir senaryoda, TCMB para politikasını daha fazla sıkılaştırmaktan  kaçınabilir ve enflasyon daha kabul edilebilir seviyeler civarında istikrar kazanabilir. Ancak bize göre, bu senaryoda TCMB'nin şans  ve kararlı, sabit bir hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu söylemenin  yeterli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)