E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Türkiye çimento üretiminde ilk beşte---

​Türkiye çimento üretiminde ilk beşte

​Türkiye çimento üretiminde ilk beşte
14 Haziran 2014 - 22:20 borsagundem.com

Ünal: Türkiye yıllık üretimiyle, dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da en büyük üreticisi konumunda bulunuyor

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, Türkiye'nin yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 

Ünal, ÇEİŞ yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Swissotel Büyük Efes'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin çimento üretiminde dünyada önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

"Türkiye yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesiyle dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da en büyük üreticisi konumunda bulunuyor" diyen Ünal, ayrıca ÇEİS üyesi 58 çimento fabrikasında 15 bin kişiye istihdam sağlandığını dile getirdi.

Ünal, çalışma barışında sağladıkları başarıyı iş sağlığı ve güvenliğinde de gösterebilmek için 2000'li yılların başından bu yana ciddi faaliyetler yürüttüklerini anlattı. 

ÇEİŞ'in 50. yılını, 28. Uluslararası İzmir Festivali'nin Efes Antik Tiyatro'daki açılış konserini destekleyerek gerçekleştireceklerini kaydeden Tufan Ünal, desteklerinin süreceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • betoncu16 Haziran 2014 18:52

    bu beton dökme sevdası bizde oldukça çimento demir işi son gaz gider.

  • Veli14 Haziran 2014 23:58

    SANAYİİ devi sanki çimento toprakısacası boş ir atom bombası küçük ama işlevsel toprak çakıl üzerine boş ekonomisi olan ülke yazık ilk 5 e ancak buralardan girer bide mütahitleri sayısı yönünden de girer herkes mütahit