E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye, BAE ile imzalanan 8.5 milyar dolarlık anlaşmayı askıya aldı---

Türkiye, BAE ile imzalanan 8.5 milyar dolarlık anlaşmayı askıya aldı

Türkiye, BAE ile imzalanan 8.5 milyar dolarlık anlaşmayı askıya aldı
19 Şubat 2024 - 15:06 borsagundem.com

Türkiye, BAE ile 8,5 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını askıya alarak daha ucuz seçenekleri araştırmaya başladı

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)ile 8,5 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını askıya alarak küresel tahvil piyasalarında daha ucuz seçenekleri araştırmaya başladı.

Bloomberg News'un haberine göre, görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan ve potansiyel borç satışına ilişkin görüşmeler gizli olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilere göre Ankara, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait fon olan Abu Dhabi Development Holding Co PJSC tarafından talep edilen getiriyi elverişsiz buluyor.

Yatırımcıların büyük merkez bankalarının bu yıl içinde faiz oranlarını düşüreceğine dair beklentileri gelişmekte olan piyasa borçlarına olan iştahı artırıyor ve bu durum Türk şirketleri ve hükümetinin yararlanmak istediği bir duyarlılık değişimi.

Kasım ayında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bloomberg'e yaptığı açıklamada Abu Dabi varlık fonuna yapılacak ilk tahvil satışının 2023 yılı sonuna kadar başlayacağını söyledi. Miktarın dilimler halinde olması bekleniyordu.

Sukuk anlaşması, geçen yıl güney bölgesinde 11 şehri vuran ve 50,000'den fazla kişinin hayatına mal olan ikiz depremlerin ardından Türkiye'de yeniden inşa çabalarına yönelik finansmanın bir parçası olarak duyuruldu. Türk hükümeti hasarın 100 milyar doları aştığını tahmin ediyor.

Roketsan BAE'nin şirket grubuyla anlaşma imzaladı

 

BAE'ye vergi indiriminin detayları belli oldu

 

BAE ile Türkiye arasında 50,7 milyar dolarlık anlaşma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ19 Şubat 2024 17:41

    Hani körfezden 50 milyar dolar gelecek idi  bunlara ne oldu yoksa ABD mi yasakladı.

  • E.g.19 Şubat 2024 15:18

    ARJANTİN DÜNYA BANKASINDAN EN UCUZ KREDİYİ KULLANIYOR

  • ALİ KODUŞ19 Şubat 2024 17:12

    50 senedir kullanıyor ama bir türlü batak dan da kurtulamıyor her sene battıkca daha da batıyor yakında yine moratiryum ilan ederler ise şaşırtmam.Yakında Difolt olacaklardır.Onu senin HDP ve CHP ortaklığı yapacaktır merak etme.