E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTurkcell abonesini ‘oyun’a getirdi---

Turkcell abonesini ‘oyun’a getirdi

Turkcell abonesini ‘oyun’a getirdi
09 Ocak 2024 - 09:12 borsagundem.com

Turkcell-Superonline kullanıcılarının bilgisi dahilinde olmadan Game+ Premium (Oyun) Paketi'ni birçok kullanıcının faturasına yansıttı. Firmanın müşteri hizmetlerinden yapılan açıklamada ise arayan bayinin satış oyunu olabileceği belirtiliyor.

Önde gelen internet hizmet sağlayıcılarından Turkcell-Superonline kullanıcıları şikayet siteleri üzerinden faturalarına kullanmadıkları hizmetlerin yansıtıldığını belirten mesajlar yayınladı.

Superonline'ın bulut tabanlı olarak sunduğu oyun stream hizmeti olan Game+ aboneliğini kullanıcılara onların haberi olmadan abone yaptığı ve faturalarına yansıttığı iddiaları gündeme geldi.

Doğrudan bulut üzerinden gerçek zamanlı oyun deneyimi sunan bu hizmet için bazı Turkcell-Superonline kullanıcıların faturalarına kendilerine bilgi verilmeksizin, 120 TL ila 190 TL arasında fiyatlar yansıtıldığı vurgulandı. Habertürk'ten Cem Özenen'in haberine göre, durumdan şikayetçi olan kullanıcılar sosyal medya hesapları üzerinden ve şikayet sitelerinden Superonline'a yazarak şikayette bulundular.

Firmanın site üzerinde yaptığı açıklama ise,

"Değerli Müşterimiz, Müşteri hizmetlerimize ilettiğiniz talebinizi takip ediyoruz. Sonuçlandığında ekiplerimiz tarafından bilgi verilecektir. Her türlü bilgi ve yardım talebiniz için Turkcell uygulamasını kullanabilirsiniz" şeklinde oldu.

"Ücret iadesi yapılacak"

Sosyal medyada gündem olan konu ve haberler sonrasında Turkcell Superonline tarafından yeni bir açıklama daha yapıldı.

Firmanın şikayet sitesi üzerinden kullanıcılara duyurduğu açıklamada, "Bazı Turkcell Superonline abonelerinin bilgileri dışında faturalarına ‘Game+ Premium Paket’ bedeli yansıtıldığı yönündeki şikâyetler Şirketimizin ilgili birimleri tarafından ivedilikle değerlendirmeye alınarak incelenmiştir. Bazı bayilerde yapılan işlemler kaynaklı şikayetlerin, ücret iade yoluyla en kısa sürede giderileceğini ve ileride benzer sorun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını bilginize sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Bayiler satış kotalarını doldurmak için oyuna getirdi

Bir kullanıcının telefon ile şirketi arayarak bu hizmetleri iptal etme isteği üzerine müşteri hizmetlerinden verilen yanıt ise bu hizmetin bir cayma bedeli olduğu ve bunun yansıtılması gerektiği yönünde oldu. Ancak telefon kayıtları esnasında kendisine arayan bayi tarafından bu hizmetin ücretlendirileceği belirtilmemiş ise, bu bedelin bayiye yansıtılacağı ve kayıtların incelenmesi için 24 saat süre istendiği de bildirildi. Yani Superonline, bu durumun kullanıcıları arayan bayilerin satış kotalarını doldurmak için oyuna getirerek yapmış olabileceğini kabul etti.

Turkcell'den hisse devir sözleşmesi

 

Turkcell'de organizasyonel değişiklikler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özlem 10 Ocak 2024 02:28

    Sürprizlerle karşılaşıyorum başka operatöre taşıyacağım

  • Hıdır gülsün 09 Ocak 2024 18:47

    Superonlineden hic memnun deyilim pazarlığı 280 tl den yapdım bana 4 yuze yakin fatura cikariyorlar bence bunlar dolandırıcı inanmayın sizinle telefonda bağlantı kuranlara

  • Galip Acar09 Ocak 2024 17:49

    Aynen arkadaşlar turkcel dolandırıcılığa başlamış hiç Bi şekilde yardımcı olmuyorlar benide oyuna getirdiler hediye gibi diyerek poverbank satışı yaptılar benim adıma kredi çektiler 1500 TL'lik cihazı 3500 tlye satış yaptılar yetkili kimse yok karşında bayi müşteri hizmetlerine müşteri hizmetleri bayiye gonderiyorlar ve sonuç insanları dolandiriyorlar

  • Mucise Reis : )09 Ocak 2024 16:56

    Türkiyede 3 farklı operatorde kullandım. Hep sorun ve problem. Bazı yerlerde elektrık kesiliyor, baz istasyonlarda elektırklı ve çalışmıyor :D yahu  koy guneş enerjı sistemi yada enerjı depolayan bişeler sistemler .. delielr gibi fatura alıyorlar... ınternetleri yurtdışına göre çöp, o kada rçöp ki alınan apra hemen hemen daha fazla :D inanılmaz bi durum. teknolojılerı ve müşteri hizmetleri tamamen çöp dakıkalarca müşteri hizmeti arıyorsun. abuk subuk işler. paketler pahalı ve kandırmaca hep anlamadna döşüyolar paketleri. zaten depremde gördük başarısızlıklarını. devlet sistemleride bunlara entegre oldugundan oda sınıfta kaldı. adam gibi alt yapı telekom satılamsa yapılabilirdi. yazık ereden tutsan elınde kalıyor çöp

  • İsmail Hakkı Ardan.09 Ocak 2024 12:36

    Türksel ,haberim olmadan internet paketime Paysel faturası yansıttı. Tutarı 150tl cıvarında 350 tl ödedim gelecek faturada 150tl düşülür dediler düşmediler.

  • Mahmut Yılmaz 09 Ocak 2024 12:24

    Turkcell in işi o Müşterilerin kanbazlamak

  • Karabuklu 09 Ocak 2024 11:59

    Faturalı hatta bir ay sonra 15 TL vergi yansıtıldı.yeni abone de değilim. Ben tuketiciyim en kısa sürede başka operatöre kacacagim.

  • azmi09 Ocak 2024 10:20

    Tcell yönetimi kimlerden oluşuyor ? 

  • Oclem10 Ocak 2024 02:29

    Bende taşıyacağım

  • Ali09 Ocak 2024 09:31

    Turkcell in ev internet abonesi yaparken de çok Ali Cengiz oyunu çevriliyor...yazık...