E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürk SİHA’larına karşı silah geliştirdiler---

Türk SİHA’larına karşı silah geliştirdiler

Türk SİHA’larına karşı silah geliştirdiler
22 Ocak 2021 - 08:59 borsagundem.com

Türkiye'den Bayraktar TB2 alan Ukrayna, Türk SİHA'larına karşı bir silah geliştirdi. Cobra-AntiDrone adı verilen silahın önleme yüksekliği 2 kilometre, savaş yarıçapı ise 5 kilometre.

Türkiye'nin 48 adet İHA ve SİHA satmak için anlaşma yaptığı, bir kısmını da teslim ettiği Ukrayna, SİHA'ları yok edecek bir silah geliştirdi. Adı da Cobra-AntiDrone. Cobra-AntiDrone, Türk SİHA'sı Bayraktar TB2 ve İsrail'in Mini Harpy tipi gözlem İHA'larına karşı tasarlandı. Tanksavar silahı gibi bir sistem olarak düşünülen ve başıboş mühimmatları önleme yeteneği de olan mini Cobra-AntiDron, 40 santimetre uzunluğunda, 12 cm çapında ve sadece 2.2 kilo. Üstelik bu ağırlığa, 1 kiloluk savaş başlığı da dahil. Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, bu mini helikopterin önleme yüksekliği 2 kilometre, savaş yarıçapı ise 5 kilometre. Tamamen yapay zekayla ve bağımsız olarak hareket ediyor.

Bir dakikadan daha az sürede savaş pozisyonuna giriyor, birçok fırlatıcı ile gönderilebiliyor. 12 kalibrelik tek bir mermiyle, kamikaze drone'ları da avlıyor. Hedefe saldırdıktan sonra tekrar geri geliyor ve yeni mermi yüklüyor.

İHA ve SİHA'lara karşı elektronik savaşın başarısız olması nedeniyle bu sistem geliştirildi. Türkiye'den Bayraktar TB2 alan Ukrayna'nın bu sistemi de kurması hayli ilginç.

SİHA'lar için tüm Avrupa sıraya girdi!

 

Yunanistan'ın Türk SİHA'larına karşı aldığı önlem şaşırttı

 

Türk SİHA'ları Le Monde'da manşette: Koca orduyu yok ettiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Satan bunuda düşünmüştür17 Şubat 2021 16:09

    Bunların göbek adları zeki galiba, bu kadar akıllısın İHA-siha ları kendin neden üretmedin, sonra sana bunları satan bu klasmanda ürün üreten zeka herhalde bu durumları düşünmüş, önlemini almıştır.

  • metin24 Ocak 2021 02:55

    8 km yüksekten uçan siha için 2 km menzilli silah ilginç

  • Celal baba22 Ocak 2021 16:04

    Pisiko sen fetöcümüsün geri

  • Engin Üstündağ 22 Ocak 2021 12:41

    Lan pisikomusun nesin sen git kanadaya orda çok kaliteli saman varmış

  • Psiko22 Ocak 2021 12:26

    Sihanın ülkemize bir yararı yok,bayraktar grubuna yarıyor.zaten motoruda kanadalı.

  • Engin Üstündağ 22 Ocak 2021 12:42

    Sen git kanadaya orda çok kaliteli saman varmış

  • Hakkı22 Ocak 2021 11:58

    Besle kargayı oysun gözünü

  • Huuuu22 Ocak 2021 12:24

    Oysun dötünü diye boşuna dememisler.

  • Bir yorum22 Ocak 2021 11:01

    Amerika yı yeniden keşfetmiş gibi haber yazan sözcü gazetesi yine saptırma peşinde;  Türkiye nin bunlara tam teçhizatlı  tam yazılımlı siha  verdiğiniz kesinlikle zan etmiyorum.  BU zaten eşyanın tabiatına aykırıdır.  Tabi sazan çok olunca mal bulmuş mağribi  gibi zıplayan çok olur. 

  • Erol g.22 Ocak 2021 10:40

    BİZDEN SİHA ALIYOR BİZDEN ALDIĞI SIHA'YI NASIL DÜŞÜRECEĞİNE DAİR TESTLER YAPTIKTAN SONRA SİHA AVCISI SİHA YAPIYOR BU SİLAHLAR İHTİYACIMIZA KARŞILAYACAK SAYIDA ÜRETİLİNCEYE KADAR YABANCI DEVLETLERE SATILMAMALI BU SİLAHLARI ÜRETEN MÜHENDİSLER/TEKNİSYENLER HİÇBİR ZAMAN TELEVİZYONA/BAŞTA BLOOMBERG TV. YE CIKARILIP KİMLİKLERİ AÇIĞA CIKARILARAK HEDEF DURUMUNA DÜŞÜRÜLMEMELİ INSANLAR BİLDİĞİ DÜSMANINDAN/SİLAHTAN DEGİL BİLMEDİKLERİNDEN KORKARLAR YABANCI DEVLETLERİN GİZLİ/İSTİHBARAT ÖRGÜTLERI TELEVIZYONDA TEKRAR TEKRAR GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEDİKLERİ BAYRAKTAR MUHENDİSLERİNİN/AİLELERİNİN KİMLİKLERINİ ÖGRENIP YA YOK ETMEK İÇİN YA DA KENDİLERİNİN DE ÇIKARINA ÜRETİME ZORLAMAK İÇİN PEŞLERİNE DÜŞMÜŞLERDİR MUTLAKA

  • Mit22 Ocak 2021 11:15

    Tamam tavsiyelerinden  çok faydalandım!    :D  :D  :D  :D  :D 

  • Hehe22 Ocak 2021 09:58

    Simdi anladilarmi acaba abd ve israil niye satmiyorda kiraliyor uzerinde test yapmasin kimse diye