E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk piyasaları için kritik rapor!---

Türk piyasaları için kritik rapor!

Türk piyasaları için kritik rapor!
07 Ocak 2014 - 11:35 borsagundem.com

Bank of America Merrill Lynch, Türk hisse senedi piyasası için bugün bir rapor yayınladı

Bank of America Merrill Lynch, Türk hisse senedi piyasası için bugün yayınladığı raporda, yatırımcıları 2014 ilk çeyrekte yaşanacak sıkıntıları atlatabilmeleri halinde 2014'te dip seviyelerden alım yapmalarını önerdi.

Türkiye'nin dünya genelinde parasal genişleme politikalarının sona ermesi sonrasındaki dönem için politika ayarlama konusunda çok az şey yaptığını ve ABD'nin tahvil alımını azaltması sonrasında gelişmekte olan piyasalardaki oynaklıklara karşı en kırılgan piyasalar arasında yer aldığını vurguladı.

Yurtiçi politik skandalın etkisi ile Türk piyasalarının acı verici bir yeni yıl dönemi yaşadığını ifade eden BofA ML, piyasalarda dibi tahmin etmekte hisse senedi değerlemelerinin belirleyici olmayacağını, dönüş noktasını kurun, politik kırılganlığı belirleyeceğini belirtti.

En beğendiği banka olarak Garanti Bankası'nı işaret eder ve Sabancı Holding'i beğendiklerini ifade eden BofA ML, Enka, TAV, Arçelik ve Türk Traktör'ün Türk Lirası ve faizde yaşanacak sıkıntı verici gelişmelere karşı koyabilecek yatırım hikayelerine sahip durumda olduklarını vurguladı. BofA ML, siyaset destekli iş modeli nedeniyle Emlak Konut'u en riskli hisse olarak gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)