E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk jetleri vur emriyle uçtu---

Türk jetleri vur emriyle uçtu

Türk jetleri vur emriyle uçtu
23 Temmuz 2013 - 11:38 borsagundem.com

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden ‘Vur’ emriyle havalanan Türk savaş uçakları, sınır hattında keşif uçuşu yaptı

Suriye’de PYD ile muhalif Nusra Cephesi ve Gureba El Şam birlikleri arasında devam eden şiddetli çatışmaların Türkiye sınırını tehdit etmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tedbirlerini arttırdı.
Çatışmaların Türkiye sınırını tehdit etmesiyle kırmızı alarma geçen TSK, bölgeye başlattığı sevkıyatını sürdürüyor. İnsansız Hava Araçları (İHA) ve F-16 savaş uçaklarıyla havadan çatışmaların şiddetlendiği bölgeyi kontrol ediyor.
Havadan savaşan şahinler olarak bilinen F-16’lar ile kontrolü elinde TSK karadan da sınır hattını ağır askeri mühimmatlarla besliyor. Diyarbakır’dan havalanan F-16 savaş uçakları ve İnsansız Hava Araçları, çatışmanın yoğunlukta olduğu bölgelerde keşif yaparken, F-16 savaş uçaklarının olası bir sıkıntıya karşılık ‘Vur’ emri ile havalandığı belirtildi.
TSK SINIRDA TEDBİRLERİNİ ALDI
Genelkurmay Başkanlığı ise sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla, sınır ötesinden gelebilecek tehditlere karşı gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye tarafından Türk topraklarına yönelen ve zaman zaman can ile mal kaybına sebep olan atışlara, angajman kurallarına uygun olarak misliyle karşılık verildiği ifade edildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri, kanunların ve hükümet direktiflerinin kendisine vermiş olduğu yetki çerçevesinde, sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla, sınır ötesinden gelebilecek tehditlere karşı gerekli tedbirlerin alındığını duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş23 Temmuz 2013 14:33

    Eskiler ne demiş;Çalışan demir ışıldar.Herhalde uçaklar hangarda yatmaktan paslanmıştır.Uçuşun nedeni sadece budur.Yoksa ABD nin isteği doğrultusunda yapılan açılımla Suriyeye geçici göç etmiş ve ABD nin çıkarları doğrultusunda kargaşa çıkaran pkk yı vuracak değil ya

  • Bora23 Temmuz 2013 12:33

    Savaş geliyor bağıra bağıraa endeks 20000 olur söyleriz ama kimse inanmaz nasıl olsa

  • ahmet23 Temmuz 2013 12:25

    bu hükümet hiç bir şey yapamaz bunu pkk da biliyor bizde biliyoruz sadece göz boyama

  • AYVAZ23 Temmuz 2013 12:04

    Ne tehdit gelir ki oradan bize. Yapılan masraflara yazık.Gelen kaza kurşunlarına yapacaksanız birşeyler eyvallah...

  • PİKNİK23 Temmuz 2013 11:52

    NE OLMUŞ PYD NİN BEZİNİN ALTINA PİKNİGE Mİ GİTMİŞLER

  • urfalılar 23 Temmuz 2013 11:47

    bize bıraksalar tek mermi sıkmadan o kadar asker sevkıyatı hepsı boş tek keelımeyle bız oraları alarız nede olsa urfalaılar hep kız almış surıyaden devlet boşuna asker gönder me

  • Remzi23 Temmuz 2013 11:46

    Türkiye,PYD nin kurulmasına izin vermemeli,,ileride başı ağrır.