E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk jetleri Suriye helikopterini düşürdü---

Türk jetleri Suriye helikopterini düşürdü

Türk jetleri Suriye helikopterini düşürdü
16 Eylül 2013 - 18:46 borsagundem.com

Gün boyu Suriye sınırında alarma yol açan helikopter olayı aydınlandı. Flaş açıklamayı Arınç yaptı...

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Türkiye sınırında düşen helikopterin, angajman kuralları çerçevesinde Malatya'dan kalkan Türk savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı.
İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları:
Suriye'de düşen helikopter
Suriye’ye ait bir MI 17 helikopteri bugün Hatay Güveçli bölgesinde 2 km hava sahası ihlalinde bulunmuştur. Tüm uyarılara rağmen ihlalin devam etmesi nedeniyle söz konusu helikopter Malatya’dan havalanan hava kuvvetlerimize ait jetlerimizle füze ile vurularak düşürülmüştür.
Suriye'ye müdahale
BM Güvenlik Konseyi'nden bir uzlaşma çıkmamıştır. NATO'da bu işin içine girmeyeceğini ve Türkiye'ye herhangi bir müdahale olursa gerekeni yapacaklarını söylemişti.
Türkiye'nin tavrı insanidir. Oradan kaçan insanları ülkemize kabul ettik ve Suriye'deki rejimin halkına silah uzatmasını eleştirdik. İkazlarımız dikkate alınmamıştır.
Kimyasal silahların yerlerinin bulunması ve bunların yok edilmesi gereklidir.
Süreç zamana yayılmıştır. Kimyasal silahları kullanmak insanlık dışıdır. Ancak şunu da eleştirmeden geçmeyeceğiz. Suriye'de bunu inkar etmedi. 120.000 civarında insan ölümüştür. 110 bin kişi kovansiyonel silahlar ile öldürüldü.
Unutmayın 500 bini sadece Türkiye'de olmak üzere 2 milyon Suriyeli topraklarını terk etti.
Üzülerek şunu ifade etmek istiyorum. Yaşanan olaylar bizi isyan noktasına getiriyor. Ölen insanları hesaba katmak istemeyenler var.
Kimyasal silahların ne kadar verecek Esad? Bilinmiyor. Biz üzerimize düşeni yapacağız...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)