E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk jetine 'taciz'---

Türk jetine 'taciz'

Türk jetine 'taciz'
02 Aralık 2015 - 20:50 borsagundem.com

Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan bir Türk F-16'sına Yunan jetleri tarafından tacizde bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 8 F-16 savaş uçağı, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yaptı.

Türk savaş uçaklarından birisine, Yunanistan'a ait F-16'larla 1 dakika 25 saniye süreyle "kilit atılarak" tacizde bulunuldu. Bunun üzerine Türk pilotları da gerekli reaksiyonu gösterdi. Öte yandan, Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 10 F-16 savaş uçağı devriye uçuşu gerçekleştirdi.

Bu arada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 514, Türkiye'den de Suriye'ye geçmeye çalışan 12 ve Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçmek isteyen 66 şahsın yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, kara hudutlarından yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 592 kişinin yanı sıra deniz hudutlarından 365 ve Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan bin 88

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gizliarsiv01 Ocak 2016 09:32

    kriz mi sin kerizmisin her neysen suriyede bir savas var ve ulkemiz tehdit altinda bu yuzden daha hassas olunmus olabilir mi cok bilmis kardesim

  • Kriz 02 Aralık 2015 23:55

    Yıllarca Türk-Yunan savaş uçakları it dalaşı yaparlar. Ama bir tek uçak düşmemişti, Ruslarla it dalaşsız! uçak pert oldu Yıllarca Yunanlılara gösterilen tahammül Ruslardan esirgendi ilginç..

  • yrmsz02 Aralık 2015 23:14

    Alırlar anahtarını yeğenim. Ötede oyna. Şaka yapmıyorlar basıyorlar füzeyi .ötüne .ötüne.

  • ERDİNÇ02 Aralık 2015 21:24

    HEY YUNAN SENDE KAŞINMA LAN