E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk-İş IMF'li toplantıya katılmama kararı aldı---

Türk-İş IMF'li toplantıya katılmama kararı aldı

Türk-İş IMF'li toplantıya katılmama kararı aldı
07 Şubat 2019 - 13:19 borsagundem.com

Türk-İş, üyesi olduğu ITUC'un IMF ve Dünya Bankası yöneticileriyle Washington'da yapacağı toplantıya davetli olmasına rağmen katılmama kararı aldı.

Türk-İş, üyesi olduğu Uluslararası Sendikalar Konfederasyonun (ITUC), IMF ve Dünya Bankası yöneticileriyle Washington'da yapacağı toplantıya davetli olmasına rağmen katılmama kararı aldı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ITUC'un IMF ve Dünya Bankası yöneticileriyle 12 Mart'ta Washington'da bir araya geleceğini belirtti.

Buradaki toplantıda, insan onuruna yakışır iş ve ekonomik büyüme, gelişmekte olan ülkelerde krizler ve iyileştirme stratejileri, sendikalar, uluslararası mali kuruluşlar, herkes için sosyal koruma ve cinsiyet eşitliği konularının görüşüleceğini aktaran Atalay, toplantıya ITUC'un önemli bir üyesi olan Türk-İş'in de davetli olduğunu vurguladı.

"İşçinin yüzünü güldürecek politikalara ihtiyacı var"

Davete rağmen kamuoyunun gündemindeki IMF tartışmalarını da dikkate alarak toplantıya katılmama kararı aldıklarını bildiren Atalay, şunları kaydetti:

"Son dönemde Türkiye'nin IMF ile anlaşma yapacağına ilişkin söylemlerin doğru olmadığını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve hükümet yetkililerince bu yönde yapılan açıklamaları çok olumlu buluyoruz. Hükümetin yaptığı en iyi işlerden biri de ülkeyi ve özellikle çalışan kesimi IMF'den kurtarmasıydı. Geçmişte IMF'nin ülkemizde uyguladığı politikalarda en ağır bedeli çalışanlar olarak bizler ödedik. Bir daha kemer sıkma politikalarına maruz kalmak istemediğimizi vurgulamak için IMF ile yan yana gelmek istemiyoruz. Bugün Türkiye'nin kemer sıkma politikalarına değil işçinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin cebini dolduracak, yüzünü güldürecek politikalara ihtiyacı var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan08 Şubat 2019 10:42

    Kamu bankasında temizlik elemanı olarak çalışıyorum taş ören bizler ne olacağız bize kadro yokmu

  • vatansever08 Şubat 2019 03:08

    tamam anladik imf ye ihtiyac yok ,peki sen o toplantiya gitmemekle ne kaybettin ne elde ettin???tam bir cocukca......

  • :)07 Şubat 2019 17:21

    ne alaka yahu. sen git bir izle, dinle,değerlendir. ben x partiye oy vericem adım gibi eminim diyelim.. yanu diğerleri çıkınca çat çat çat tv yi kapatayım mı ? onun gibi bişe bu... herkes izlenir,dinlenir,düşüncelere bakılır..uygun olmayan noktalar eleştirilir..uygun yerler azda olsa iyileştirilerek daha gelişmiş halde kendi gücünle uygulanır... yahu senin görevin gitmek, görmek, olumlu/olumsuz noktaları  not almak. kendi ülkemiz ekonomisince işimize yarayan noktaları milli ekonomı olarak bağımsızca uygulamaktır... böyle saçma sapan kral dan çok kralcı anlayış görmedim. nedne işçi eziliyor ulkde daha iyi anladım. çözümcü deil, kralcı tembel bir yaklaşım demek söz konusu. siyaset ve ekonomıyı bakanlıga bırak. sen son bilgi veri bilgileri kurumunca topla. milli değerlerimize posizitf olacka noktaları uygula geliştir. boşer ımf zmt omp zartv felan, takılma unvana

  • ahmet07 Şubat 2019 13:52

    IMF denince tüylerim diken diken oluyor.Bizden uzak olsunlar.