E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk bakanlar ABD yaptırım listesinden çıkarıldı---

Türk bakanlar ABD yaptırım listesinden çıkarıldı

Türk bakanlar ABD yaptırım listesinden çıkarıldı
02 Kasım 2018 - 16:19 borsagundem.com

ABD ve Türkiye, rahip Brunson'un tutukluğu nedeniyle karşılıklı olarak iki bakana uyguladıkları yaptırımları kaldırdı

ABD ile Türkiye arasında büyük krize yol açan Rahip Andrew Brunson sorununun bitmesinin ardından Washington Yönetimi, Türkiye'ye ilişkin önemli kararlar almaya başladı.

Brunson'ın serbest kalması sonrası ABD ile ikili ilişkiler hız kazanmaya başladı.

ABD tarafı rahip Brunson'un tutukluğu nedeniyle İçişleri Bakanı Soylu ve Adalet Bakan Gül'ün ABD'de bulunan mal varlıklarını dondurma kararı almıştı. Türk demir-çeliğine ise yüzde 15 oranında ek vergi koymuştu.

Bugün itibariyle Türk bakanlarına ilişkin yaptırım kararının ABD tarafından kaldırıldığı açıklandı. Türkiye de buna karşılık olarak ABD'li iki bakan hakkındaki yaptırımları kaldırdı.

Yaptırımların kaldırılması kararının Trump-Erdoğan görüşmesinde alındığı bildirildi.

AKSOY: ABD İLE YAPTIRIMLAR KARŞILIKLI OLARAK KALDIRILDI

ABD ile yaptırımlar karşılıklı olarak kaldırıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD’li Bakanlara uygulanan yaptırımların kaldırılmasına ilişkin soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı’nın 1 Ağustos 2018 tarihinde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül hakkında aldığı yaptırım kararına, diplomatik teamüllerin esasını oluşturan mütekabiliyet ilkesinin gereği olarak aynıyla mukabele etmiştik. ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç Güvenlik Bakanı Kirsjten M. Nielsen ile ilgili olarak yaptırım uygulanması kararı almıştık.

ABD Hazine Bakanlığı’nın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’e yönelik yaptırım kararını kaldırmasına paralel olarak, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD
İç Güvenlik Bakanı Kirsjten M. Nielsen’e uygulanan Türkiye’ye giriş yasağı, Ülkemizdeki malvarlıklarının bloke edilmesi ve Ülkemizdeki gerçek ve tüzel kişilerin adıgeçenlerle her türlü mali işlem gerçekleştirmesinin ve ticari ilişkide bulunması yasağı kaldırılmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAZIM KARTALGÖZLÜ02 Kasım 2018 23:14

    iran hep bize kazık atmıştır.islam dünyasında da hep mezhepcilik yaparak ülkeleri geri götürmüş ve bölmüştür.yemen, ırak, lübnan, suriye yi mahvettiler.pkk yı besleyerek azmı insanlarımızı şehit ettirdiler.bunlar kalleş millettir.bunlara güvenilmez.umarım RTE akıllı politikalar izler.bizene iran dan.ekononim zaten darmaduman.

  • mtu02 Kasım 2018 23:07

    bunlarla kimse baş edemez gördük

  • melih5302 Kasım 2018 16:23

    her zaman söyledik amerikayla kavga gereksizdi .