E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk askerine çok sert sözler!---

Türk askerine çok sert sözler!

Türk askerine çok sert sözler!
21 Şubat 2016 - 14:12 borsagundem.com

Beşşar Esad, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın IŞİD'le mücadele için ülkeye asker göndermesi halinde, onlara terörist muamelesi yapacaklarını söyledi

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, çok konuşulacak bir açıklamada bulundu.
Esad, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın IŞİD'le mücadele için ülkeye asker göndermesi halinde, onlara terörist muamelesi yapacaklarını söyledi.

"BAŞTAN BERİ SURİYE'DEKİ OLAYLARIN İÇİNDELER"

El Pais gazetesinin dün ilk bölümünü ve bugün tamamını yayınladığı röportajda Esed, "IŞİD'le mücadele bir bahane. Eğer asker gönderirlerse onlara teröristlere yaptığımız muameleyi yapacağız. Ülkemizi savunacağız. Aynıyla karşılık veririz. Suriye'ye ne politik ne de askeri olarak müdahalede bulunma hakları var. Bu uluslararası hukuku ihlal olur ve biz Suriye vatandaşlarına düşen savaşmak ve ülkemizi savunmaktır." dedi.

Beşşar Esad, "Türkiye, Suriye'nin topraklarını bombaladı ve ondan önce de amacına ulaşmak için terörist gönderiyordu. Türkiye, baştan beri Suriye'deki olayların içinde." ifadesini kullandı.

"CENEVRE'DE MASADA TERÖRİSTLER VARDI"

Cenevre'deki görüşmeleri değerlendiren Esad, "Cenevre'de bir tarafta Suudi Arabistan tarafından oluşturulan aşırı gruplar, ki bazıları El Kaide'ye bağlı. Diğer tarafta yurt dışında ve Suriye'de yaşayan muhalifler. Bunlarla masaya oturabiliriz, ülkesine bağlı Suriyeli vatanseverlerle, ama teröristlere müzakere edemeyiz, o yüzden Cenevre fiyasko oldu." şeklinde konuştu.

Röportajda hiç bir hatasını kabul etmeyen ve dış güçlere bağlayan Beşşar Esed, on sene sonra kendini Suriye'yi kurtaran adam olarak gördüğünü söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eso22 Şubat 2016 00:14

    Esat gider ayak pisliğini üstümüze atma öleceksen Adam gibi öl. Saddam senden daha bit adamdı

  • eso22 Şubat 2016 00:13

    Esat gider ayak pisliğini üstümüze atma öleceksen Adam gibi öl. Saddam senden daha bit adamdı

  • KAÇINILMAZ SON21 Şubat 2016 22:13

    SEN RUSLARA DUA ET YOKSA ÇOKTAN GİTTİYDİN BEL BAĞLADIĞIN İRAN FOS ÇIKTI BAKALIM RUSLAR NE KADAR KOLLAYABİLECEK SENİ

  • CUMALİ21 Şubat 2016 21:41

    rahmetli erbakan mesele suriyeyse hedef türkiyedir demişti.hedefte türkiye var.artık gözünüzü açında vatan evlatlarına sahip çıkın.akdenizda bulunan gemiler suriye için değil.türkiye için geliyor.çok sürmez bunu anlarsınız.gün birlik günüdür.artık gözünüzü açın.

  • suriye sadece esada ait degil21 Şubat 2016 21:13

    sen insanlari yerinden yurdundan eden adam olarak anilacaksin. 3 milyon turkiyede karnini doyururken sen hala laf soyluyorsun.

  • Koray21 Şubat 2016 16:02

    Suriyeli olmayan bu onbinlerce yapmacı hangi sınırlardan kitleler halinde Suriye'ye girdiler, bunlar Suriye'ye geçmek için o şehirlere geldiğinden tipletindende kolayca tanınıyordu oysa, İstenseydi toplanıp ülkelerinden gönderilirdi. Yanlış yönetildi hersey faturası Suriyelilerin hepsine çıktı

  • Hatay 21 Şubat 2016 15:56

    Suriyede İç karışıklık çıkmadan Esat sıkışmıştı, çok partili sisteme gececeğim demişti, biraz Zaman istemişti ama buna fırsat verilseydi belki hersey daha farklı olabilirdi. Ama diğer bazı ülkeler dünyanin her yerinden kopup gelen yağmacıları sınırdan içeri soktular silahla donattılar. Tabi bu grupların hiç biri Suriyede demokrasiyi geliştirecek nitelikte değildi, ve sonuçlar ortada.

  • sıradaki gelsin21 Şubat 2016 15:52

    suriye israilin önündeki engellerden biriydi onu bitirdiler sırada iran ve türkiye var bunu da mezhep devletleri kurup birbiriyle savaştırarak yapacaklar

  • ben21 Şubat 2016 15:30

    baştakilerin israile yardımcı olduğunu düşünüyorum.Büyük israili kurduracaklar.

  • keske esaddan yana olsaydik...21 Şubat 2016 14:58

    Hesapi yanlis yapmisiz..keske esaddan yana olsaydik...kazanan biz olurduk...yanlis ata oynadik...kaybettik...hem bu kadar insan olmez ve de ulkemize gelmezdi...kaybeden olduk...yazik

  • esed&rus21 Şubat 2016 14:54

    Ruslara fazla guvenme esed, yiyosa tek basina gel gorekk

  • mali21 Şubat 2016 14:36

    Tafranı sevsinler, Putin'in kucağına oturdun. Dikkat et.

  • baştakiler kime hizmet ediyor21 Şubat 2016 14:27

    eğer zamanında esada destek vermiş olsaydık muhalifleri erkenden susturur bunca karışıklık çıkmazdı. Esed esed dedik de ne oldu suriye bölünecek, ırak keza darmadağın. Tükiyenin amacı ne israilin elini rahatlatmaya mı çalışıyoruz abd ye uşaklık mı yapıyoruz. baştakiler açıklasın amaç ne ? pkk ya darbe ise daha kötüsü oldu pyd ordu oldu. Pkk-pyd ile mücadele edeceksek niye suriyeye girmedik. Çok merak ediyorum esad gitse suriye bölünse türkiyenin kazancı ne olacak ?