E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk-ABD yatırımcı dernekleri buluştu---

Türk-ABD yatırımcı dernekleri buluştu

Türk-ABD yatırımcı dernekleri buluştu
23 Eylül 2013 - 11:50 borsagundem.com

ABD’nin yatırımcı derneği Better Investing ile Türkiye’deki muadili SPYD, Pittsburgh'da bir araya geldiler

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’nin (SPYD) ABD’deki temasları sürüyor. SPYD Başkanı Arif Ünver ve beraberindeki ekip, Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’nin ABD’deki muadili Better Investing’in yöneticileriyle Pittsburgh'da bir araya geldi.
Arif Ünver, bu buluşmanın ayrıntılarını ve ABD sermaye piyasalarına ilişkin izlenimlerini Borsagundem.com’a şöyle aktardı:
“Better investing CEO'su Kamie Zaracki bizimle yakından ilgilendi. Oradaki temaslarımızda Garanti Bankası’nın ortağı BBVA’in yöneticileri de bizi çok samimi karşıladılar. Shell, BBVA, Trans Energy, Kraft, Procter&Gamble, American Electric Power, Santander gibi dünya devi firmaların sunumlarına katıldık. Zaten halka açık firma olmalarına rağmen, ilk defa halka açılacakmış gibi bireysel yatırımcılara sunumlar yaptılar.
Dikkatimiz çeken bir nokta da Amerikan firmalarının her çeyrekte temettü ödemesi oldu. Ülkemizde ise yılda bir defa temettü ödeyeni önemsiyoruz. Bu da bizce Amerika'nın finans merkezi oluşunun tesadüf olmadığını ortaya koyuyor...”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)