E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTurhan'dan flaş tuzak uyarısı---

Turhan'dan flaş tuzak uyarısı

Turhan'dan flaş tuzak uyarısı
23 Mart 2014 - 15:35 borsagundem.com

İbrahim Turhan: Rehavete kapılmak, tavşan-kaplumbağa hikayesindeki tavşanın hatasına düşmek mümkün. Buna orta gelir tuzağı deniyor. Düşmemeliyiz...

Türkiye'deki Twitter engellemesi nedeniyle Twitter damgası vurulan Uludağ Zirvesi'nde Türkiye'nin ekonomik geleceğiyle ilgili çok önemli uyarı ve açıklamalar da yapıldı. Zirvenin son günündeki kapanış konuşmalarından bazıları şöyle:

BU TUZAĞA DÜŞMEMELİYİZ


Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, “10 yıl içinde kişi başına milli gelirimiz, ABD’nin kişi başına milli gelirinin yüzde 20’si seviyesine geldi. Rehavete kapılmak, tavşan-kaplumbağa hikayesindeki tavşanın hatasına düşmek mümkün. Buna ‘orta gelir tuzağı’ deniyor. Bu tuzağa tüşmemeliyiz” dedi.

2014'DE 2 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Türkiye’nin yüzde 4,5; Avrupa’nın en az yüzde 1 büyüyeceğini öngörerek plan yaptıklarını belirtti. Durak, şunları kaydetti: “Yatırımlarda durdurmak gibi bir lüksümüz yok. Zaten son 2 yıl 6.5 milyar dolar kadar yatırım yapıldı. Bu sene de 2 milyar doların üzerinde yatırımla devam ediyoruz” dedi.

BÜYÜMEYE ASIL KATKIYI ÖZEL SEKTÖR YAPTI

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “10 yılda Türkiye birçok alanda önemli gelişim gösterdi. Hükümetin bu gelişimde katkısı büyüktü. Ancak asıl katkıyı özel sektör yaptı. Türkiye’nin aynı hızla büyümesini sürdürmesi için ekonomik ve politik istikrarın sağlanması gerekir. İstikrarsız ortamdan hem zarar görüyoruz” dedi.

ARTIK OSMANLI SINIRLARI DIŞINA DA ÇIKIYORUZ

TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, “İş modelimiz paylaşımcılık üzerine kurulu. Birbirinize değer katacaksanız, ortaklık yapacaksınız. Bizim çok ortağımız var” dedi. Şener, Önce Osmanlı sınırlarını hedef aldıklarını, ABD’deki havalimanı ihalesi ile Osmanlı sınırlarının dışına çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

50 MİLYON DOLARI BARDAK TABAK İÇİN HARCADIK

THY Genel Müdürü Temel Kotil, “2003 yılında 1.5 milyar dolar olan ciromuz bu yıl 11.4 milyar dolara yükseldi” dedi. ‘Türkiye Senaryoları: Vizyonerlerin Ajansı’ konulu oturumda konuşan Kotil, “en iyi havayolu ödülü”nü aldıklarını anımsatarak, 50 milyon doları; tabakları, bardakları değiştirmek için harcadıklarını bildirdi.

TÜM PATIRTILARA RAĞMEN KAYNAK GELEBİLİYOR

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, “Türkiye’de ekonomik ve siyasi istikrar oldukça kaynak da olacaktır. Bugün bir sürü gürültü patırtıya rağmen hem fiyat anlamında çok rahat olabiliyoruz hem de kaynak gelebiliyor. Türkiye’nin tasarruf oranı ne yazık ki düşük. Bu oranlar hızlı büyüme için yeterli değil” dedi.

CARİ AÇIK İÇİN YERLİ ÜRETİM ARTMALI

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu cari açığı kapatmanın yolunun yerli malından geçtiğini belirterek, “Salondakilerin yüzde 65’i yabancı marka ürün giyiyor” dedi. Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff, hangi marka otomobil kullandığını sorunca da Konukoğlu, şirkette bütün otomobillerin yerli olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Broker24 Mart 2014 00:01

    Önce Bist te spk da gereken temizlikleri yapında öyle konuşun. bir çok memurunuz büyük manipulatörlrin elemanıymış. hele Kervansaray holdingte olup bitenler yüzkarası. herey okadar açık ki, çok sayıda usulsüzlük ve manipülasyon var, hemde göstere göstere yapılan. bütün spk ve bist yönetenlerin yüz karası.

  • Goldaszede23 Mart 2014 22:33

    Goldas,dan Nehaber???Daha ne kadar bekliyecegiz????????

  • Goldaszede23 Mart 2014 22:33

    Goldas,dan Nehaber???Daha ne kadar bekliyecegiz????????

  • murat23 Mart 2014 17:32

    amerikanın yüzde yirmisine gelmişmişiz,evet büyüdük zenginleştik ama o kadar değil,birincissi bu büyüme yabancı pataylaa oldu,üretmeden tüketerek büyüdük dolayıssıyla cari açık problemi katmerleşti,şimdi ise dolar değerlenecek dolayısıyla milli gelirimizde düşmeye başlayacak.

  • klgyozede23 Mart 2014 15:53

    kiler hisselerine bak başkan.sonra küçük yatırımcının tavşan mı kaplumbağa mı yoksa kaz yerine mi konduğunu görürsün