E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTüm gözler altındayken gümüş rekora koşuyor---

Tüm gözler altındayken gümüş rekora koşuyor

Tüm gözler altındayken gümüş rekora koşuyor
24 Temmuz 2020 - 17:29 borsagundem.com

Emtia piyasalarında güçlü ralli devam ediyor. Yatırımcılar altındaki yükselişe odaklanırken gümüşün bu seneki kazanımları da %30 aştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Emtia piyasalarında yükselen tek değerli metal altın değil. Gümüş bu hafta içerisinde %15 değer kazanarak bu seneki kazanımlarını %30’a kadar taşımış oldu. Gümüş Perşembe günü Eylül 2013’ten bu yana en yüksek değerine ulaşmıştı. ABD bankası Citi Perşembe günkü raporunda enflasyon tedbirlerinin iyileştirilmesinin bu hareketin ardındaki nedenlerden birisi olduğunu söyledi.

ABD merkezli sermaye yönetimi şirketi Blue Line Capital’ın başındaki isim Bill Baruch ise kazanımların daha fazla artmasını bekliyor. Baruch CNBC’ye verdiği röportajda, “Ben değerli metaller seviyorum ve her zaman değerli metaller en portföyün az bir kısmında bulunması gerektiğini söylerim. Bu nedenle portföyümde gümüşe de yer var” dedi.

Baruch, gümüş için ileriki dönemde en büyük engelinin ons başına 26 doların seviyesi olabileceğini, bu seviyenin 2011'e kadar uzanan ve artık destek haline gelebilecek bir direnç seviyesi olabileceğini söylüyor. Eğer gümüşün ons başına fiyatı 26 doları geçerse, 30 dolar yeni hedef olabilir.

Gümüşün ons başına değerinin 30 dolar olması mevcut seviyelerden %30 oranında yükselmesi anlamına geliyor. Gümüş Cuma günü itibariyle 22,86 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Piyasa uzmanı buna karşın yeni alıcıların ihtiyatlı olmasını ve gümüşün geri çekilmesini beklemelerini tavsiye ediyor. Mevcut gümüş varlıkları sahiplerinin ise daha yüksek fazla yükselişten yararlanmaları gerektiğini belirtiyor.

Brauch herkesin altın ve gümüşü seslendirdiği dönemde bu iki varlığı takip etmenin imkânsız olduğunu belirtiyor. Brauch böyle zamanların sahip olunan gümüş ve altın varlıklarından yararlanmanın vakti olduğunun altını çiziyor.

Gümüş fiyatlarında büyük artış

Altının kilogramı 418 bin liraya yükseldi

Spot altın 9 yıl sonra 1.900 dolar seviyesini de geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)