E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTüfenkci, S&P'nin kararını değerlendirdi---

Tüfenkci, S&P'nin kararını değerlendirdi

Tüfenkci, S&P'nin kararını değerlendirdi
05 Kasım 2017 - 16:27 borsagundem.com

S&P'nin Türkiye kararını değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Bizimle emsal ülkeleri dikkate aldığımızda Standard & Poor's'un görünümü değiştirmemesini çok doğru bulmuyorum ama çok da önemli değil" dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin kararını değerlendirdi.

Tüfenkci, "Türkiye'nin büyüme rakamlarına, istihdam rakamlarına, gelecekteki hedeflerine, reformlarına baktığımızda, bizimle emsal ülkeleri de dikkate aldığımızda Standard & Poor's'un görünümü değiştirmemesini çok doğru bulmuyorum ama çok da önemli değil. Önemli olan bizim ne yaptığımız ve ne yapabileceğimiz" dedi.

Döviz kurlarındaki yükselmenin yurt dışındaki piyasalarla yakından alakalı olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, oradaki gelişmelere göre birtakım gevşemelerin olduğunu söyledi. Bu konuda heyecan ve panik yapılmamasını, sakin olunmasını isteyen Tüfenkci, "Şirketlerimizin kur riskini azaltma noktasında adımlar atması lazım. Özellikle eğer satışları döviz üzerine değilse mümkün olduğu kadar kur, döviz borçlanmalarını gerçekleştirmeme noktasında kendilerini disipline etmeleri gerekir" diye konuştu.

Hükümet olarak ticareti yerel para birimleriyle artırma noktasında birçok adım attıklarını, yerel para birimleriyle ticarette son 2 yıldır sürekli artan bir ivme olduğunun altını çizen Bülent Tüfenkci, şunları kaydetti: "Dolayısıyla bunu artırdığımızda özellikle firmalarımız ve ihracatımız bu noktada bir rahatlama sağlayacak. Firmalarımızın önümüzdeki dönem sadece döviz cinsinden değil altın cinsinden de borçlanmalara yönelmeleri gerekir. Bu anlamda da çıkarılan altın sertifikalarını önemsiyoruz"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)