E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTSPB’den yabancı yatırımcı atağı---

TSPB’den yabancı yatırımcı atağı

TSPB’den yabancı yatırımcı atağı
30 Temmuz 2018 - 11:20 borsagundem.com

TSPB Başkanı Topaç: Yabancı yatırımcıları ülkemize davet ettik. Asıl hedefimiz Kasım ayındaki Sermaye Piyasaları Kongresi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç, mayıs ayında yapılan genel kurulda 2014'ten bu yana başkan olan İlhami Koç'tan görevi devraldıktan sonra, yoğun bir toplantı trafiğine girmiş durumda. Topaç ve yeni yönetim, gelişmekte olan piyasalardan ve Türkiye'den para çıkışının olduğu bu dönemde, yabancı ilgisini yeniden yükseltmek için yoğun bir program belirledi. Topaç başkanlığındaki heyet haziran ayında Tayvan'da yapılan Uluslararası Menkul Kıymet Birlikleri Konseyi'nin (International Council of Securities Associations: ICSA) genel kuruluna katıldı. Burada TSPB, Avrupa bölgesi temsilcisi olarak ICSA yönetim kurulunda sürdürdüğü göreve bir yıllığına yeniden seçildi.

Erhan Topaç, ülke birlikleriyle görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak ziyaretler ve toplantılar yapılması kararı aldıklarını söyledi. Ekonomist’in haberine göre Topaç, "Bu ülkelerden de ülkemize yatırımcı davet ettik. Asıl hedefimiz 13-14 Kasım tarihlerindeki Sermaye Piyasaları Kongresi. Bu kongreye uluslararası düzeyde önemli bir katılım olmasını hedefliyoruz. Tabii bu işler sadece TSPB ile olacak işler değil. Hükümetten de bu konuda desteğini sürdürmesini bekliyoruz" dedi.

Erhan Topaç, bu çalışmalarının yanında 2014 yılında Sapanca'da düzenlenen sermaye piyasaları arama konferansını hatırlattı ve o günden bugüne çok şeyin değiştiğini ifade etti. Topaç, "Bu yıl tüm paydaşları bir araya getirerek bir arama konferansı daha gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)