E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK'dan MİT TIR'ları soruşturması için açıklama---

TSK'dan MİT TIR'ları soruşturması için açıklama

TSK'dan MİT TIR'ları soruşturması için açıklama
14 Nisan 2015 - 03:30 borsagundem.com

MİT TIR'ları soruşturmasında 17 askerin tutuklanması sonrası TSK'dan açıklama geldi

Genelkurmay Başkanlığı, askerlerin devam eden yargılama süreçleri hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri; görevlerinin ifasında Anayasa'da belirtilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik toplum olmanın gerekleri prensiplerine bağlılığı temel esas almaktadır. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı emekli ve muvazzaf personeli ile ilgili olarak yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, her zaman olduğu gibi bugün de hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük bir hassasiyet gösterilmektedir. Yargı'da devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmaların takibine devam edilmekte olup, yasalar çerçevesinde personelimizin kişilik haklarının korunması yönündeki gayretlerimiz sürdürülmektedir" denildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili haklarında ‘casusluk’ davası açılan 33 askerin yargılanmasına dün devam edildi.

Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve gizlilik kararı bulunan duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıkların 13’ü  katılırken, kamuoyunda ‘Selam Tevhid’ olarak bilinen sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü’ adı altında yürütülen soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İstanbul’da tutuklanan 17 asker ise getirilmedi. Mahkeme, İstanbul’daki 17 sanığın SEGBİS ile ifadelerinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Sanık avukatlarından Tolga Kaan Pataz, “Sanıkların fiziksel, psikolojik olarak hazır olmaması nedeniyle savunmalarının daha sonraki celse alınması için  talepte bulunduk” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)