E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK'da Kalyoncu restleşmesi---

TSK'da Kalyoncu restleşmesi

TSK'da Kalyoncu restleşmesi
03 Ağustos 2013 - 11:30 borsagundem.com

YAŞ'ta hükümetin Bekir Kalyoncu’nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmesine karşı çıkması üzerine, komuta kademesinden “toplu istifa” resti...

Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) hükümetin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmesine karşı çıkması üzerine, TSK komuta kademesinden “toplu istifa” resti geldiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in sahura kadar süren görüşmeler sonucu Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ikna etmeye çalıştığı kaydedildi. Krizin son dakikaya kadar sürdüğü öğrenildi. Terfi kararları bugün Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden, atama kararları ise Köşk’ten açıklanacak. Bu durum da krizin Köşk tarafından çözüleceği şeklinde yorumlandı. Bu gelişmelerin ardından İstanbul’a dün akşam gitmesi planan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın programını değiştirdiği öğrenildi. Dün akşam İstanbul’da olacak Erdoğan, bugün şûra kararları Köşk’ten açıklandıktan sonra İstanbul’a gidecek. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; YAŞ, ikinci gün çalışmalarını Erdoğan başkanlığında tamamladı. Dün, Genelkurmay Karargâhına ilk olarak komutanlar geldi. Erdoğan saat 09.55’te geldiği karargâhta, Genelkurmay Başkanı Özel tarafından karşılandı.

Köşk’te iftar vardı

Şûrada, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alındı. Şuraya katılan üyeler akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde verdiği iftarda buluştu. YAŞ kararları, bugün Gül’ün onayının ardından kamuoyuna açıklanacak. Terfi işlemlerine ilişkin kararların Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden, atama kararlarının ise Köşk tarafından kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

Özel iknaya çalıştı

Şûraya, Kalyoncu’nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasına ilişkin kriz damgasını vurdu. Krizin aşılması için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, şûranın başlamasından bir gün önce verdiği YAŞ iftarının ardından, Başbakan Erdoğan ile sahura kadar görüşmüştü.

Bu görüşmeler sonucunda son dakikaya kadar Kalyoncu’nun Kara Kuvvetleri’ne getirilmesi konusunda ilerleme sağlanamadığı belirtildi. Şûrada terfiler konusunda ise kriz yaşanmadı. Bu yüzden terfilerin Genelkurmay Başkanlığı tarafından, atamaların ise Köşk tarafından açıklanacağı kaydedildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının görev süreleri 1’er yıl uzatıldı.

YAŞ’ta, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Korgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Koramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Korgeneral Abidin Ünal’ın bir üst rütbeye terfi ettiği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Böyle Yürümez03 Ağustos 2013 21:45

    Bu Tayyip Erdoğan kendini ne olarak görüyor? Bunu çıkıp halka adam gibi açıklasın. Halk Gezi'de ona bir çok şeyi söyledi. Tek Adam olamazsın, Diktatör olamazsın, Başkan hiç olamazsın...O hala bu hayallerle yaşamaya devam ediyor. TSK'da da yandaş komutan arıyor. Birilerinin buna dur demesi gerekiyor.

  • a03 Ağustos 2013 17:23

    Kafanda yalnızca darbe korkusu varsa,ordunun başına sadece yandaşların getirilmesi düşüncesi bile insana normal gelir.Allah,bu ülkeyi tek özelliği yandaşlık olan kişilerden korusun amin.

  • Günaydın03 Ağustos 2013 17:18

    Bu ülkede artık liyakatın değil yandaşlığın önemi var , ülke için değil tayyip için çalışana yer var diğerleri vatandaş bile olamayacak yazıklar olsun tttuuuuuuuu

  • düşünen adam03 Ağustos 2013 17:10

    orduda darbe yapacak adam kalmaması birilerini çok üzüyor anlaşılan... Daha düne kadar kutsadıkları orduya şimdi dil uzatıyorlar ...ordudan hayır gelmez artık demek = ordu artık darbe yapamaz demektir...Allah bu ülkeyi chp ve onun yolundan giden sahte milliyetçilerden korusun...amin.

  • a03 Ağustos 2013 16:59

    Yiğit Bulut,Genelkurmay Başkanı,Şafak Sezer,Kara Kuvvetleri Komutanı olsun.Böylece ülkemizde tam anlamıyla demokrasi tecelli etmiş olur.O ordudan artık bir hayır gelmez ama o kadar kusur kadı kızında da olur artık.

  • cesim03 Ağustos 2013 15:35

    hepsi rütbe,statü ve maddi gelir peşinde. vatanı ülkeyi düşünen yok ki.

  • erdem03 Ağustos 2013 14:55

    sorun çözüldü,,kalyoncu emekli oldu.

  • mehmet03 Ağustos 2013 14:07

    nobel ödülü almış aydınlara soruyorum bizlere sandık+sandık = demokrasi çıkar gerçektir degizmez dediniz inandık ardından sandık +sandık =ordu çıkar dediniz ardından ordu+ordu= demokrasi çıkar dediniz bunların hangisi gerçek ve dogrudur nobel ödülü almış aydınlara soruyorum hakikatı söyleyebilecek bir tek aydın çıkarsa ona türkiye demokrasi ödülü verilecektir bu ödül uluslararası geçerlilige sahiptir

  • Borsacı03 Ağustos 2013 13:45

    Ben klasik savaş sanatından sanatı yanındayım. Asker artık askerlik sanatı ile uğraşacakmış.

  • Gerçek03 Ağustos 2013 13:19

    İnanalım mı?

  • yorumcu03 Ağustos 2013 12:43

    gecen ıkı yasda ulkeye buyuk zarar veren pasalar temızlendı boyle ıkı yaşdaha gecerse tsk bırnebze temızlenır

  • cc303 Ağustos 2013 12:34

    ne zamanki bu olaylar haber olmaktan çıkar, işte ozaman tam demokrasiye yolculuk başlamıştır.