E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Golan Tepeleri açıklaması---

Trump'tan Golan Tepeleri açıklaması

Trump'tan Golan Tepeleri açıklaması
21 Mart 2019 - 20:11 borsagundem.com

Trump Twitter hesabından, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." paylaşımında bulundu

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Orta Doğu barışı ve bölgedeki denklemler açısından çok önemli bir adımın sinyalini verdi.

Trump, ABD'nin Orta Doğu politikasındaki bu önemli değişimi, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." sözleriyle ilan etti.

Trump ayrıca Golan Tepeleri'nin "İsrail ve bölgesel istikrar için stratejik ve güvenlik açısından kritik bir öneme sahip olduğunu" belirtti.

Konuyla ilgili Beyaz Saray'dan ve ABD Dışişleri Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Netanyahu teşekkür etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Golan Tepeleri üzerindeki İsrail egemenliğini tanımanın zamanı geldi" açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump’a teşekkür etti.

Başbakan Netanyahu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Trump’ın açıklamalarını "cesurca" şeklinde nitelendirdi.

Netanyahu, paylaşımında "İran’ın Suriye’yi kullanarak İsrail’i yok etmeyi düşündüğü bir dönemde Başkan Trump, cesurca İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki egemenliğini tanıyor. Teşekkürler Başkan Trump." ifadelerini kullandı.

İsrail'de 9 Nisan'da yapılacak erken seçim öncesi Binyamin Netanyahu yönetiminin, Washington'u işgal altındaki Golan Tepeleri'ni "İsrail toprağı" olarak tanıması için ikna etmeye çalıştığı iddia edilmişti.

ABD'nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Başbakan Netanyahu ile 11 Mart'ta Golan Tepeleri'ne gerçekleştirdiği ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, "Golan Tepeleri'nin İsrail'in toprağı olarak tanıması için ABD Başkanı Donald Trump ile görüşebilirim. Buranın bugün ve sonsuza dek İsrail'in bir parçası olarak tanınması için çalışmalara başlayacağım." demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığının 13 Mart'ta yayımladığı 2018 İnsan Hakları Raporu'nun İsrail bölümünde, daha önce "işgal altında" şeklinde tanımlanan Golan Tepeleri için ilk kez "İsrail kontrolündeki" ifadesinin kullanılması dikkati çekmişti.

İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • referans22 Mart 2019 09:22

    Daha az durun bakalım,Suriyede Esatın adının Eset olması ardında neler var.

  • efe22 Mart 2019 07:11

    amerıka tamam dedıgı hersey olur sanıyor ama dunyanın bır duzenı var o duzenı bozarsan o duzen senı dısarı atar

  • Gercekçi22 Mart 2019 07:06

    Son kukla

  • yersen22 Mart 2019 02:05

    trump düzenin bir parçası, normalde abd'nin gerçekleştiremeyeceği eylemleri deli, zorba,beceriksiz ve hiç bir şeyden anlmadığı için böyle yapıyor açıklaması altında trump kuklasına yaptırıyorlar... akıllıca bir planın parçası malesef.

  • Cego 21 Mart 2019 23:50

    Koca reis Trump

  • :(21 Mart 2019 22:46

    kör mü oldu bu araplar, daha ne kadar seyirci kalacaklar olan bitene, ve biz böyle sessiz durdukça elbet bizim içinde gün gelip açıkça söz edecekler planlarından.. :(

  • 1.haçlı seferi21 Mart 2019 22:31

    aklıma 1. haçlı saldırıları geldi. anadolu selçuklularını yenen haçlılar, antakyaya oradan kuduse doğru yoneldi. Karşılarına çıkan araplar, şehir savaşlarında birbirlerine yardımcı olmamış, desteklememiştir. Hatta haçlılarla savaian x arap toplumunun sırtına y arap toplumu saldırmış, buda haçlı birliklerinin işine yaramıştır. tek galibiyeti 1.haçlı savaşıdır zaten. sebebi, birlik olamayan araplar, birbirlerini izlemiş destek yapmamışlar birbirlerine tek tek sonlarını yaşamışlardır. şehir şehir, kaybetmişlerdir topraklarını, dicem ama bizde vede arap toplumunda okuma yazma oranı düşük, her bişeyi imamdan, hocadan dinleyen, iyi denileni ermiş, kötü denileni şeytan gren bir nesil var, islam alemleri böyle malesef. Aynı olaylar tekrar ediyor. adım adım israil ileriliyor buldugu destekle...saygılar.. gnçlk

  • Okie Dokie21 Mart 2019 22:09

    Helal sana Trump reyiz. Bir israilli yatırımcı olarak önümüzdeki seçimlerde oyumu kaptın yine.

  • KILIÇ21 Mart 2019 21:55

    DÜNYADA EN AZILI TERÖRİST TRUMP .

  • eyy21 Mart 2019 21:47

    sunni-şiiler birirlerini yesin. yahudi adım adım ilerliyor... müslümanlar kendine müslüman

  • Süleyman 21 Mart 2019 21:25

    Dünyaya bela olmadan defolup gitse

  • Nuri21 Mart 2019 21:16

    Bu Trump annesi Yahudiymiş. Yahudi sempatisi oradan geliyor

  • D121 Mart 2019 21:05

    Yahudiler nasıl bi tasma taktıysa bu moruğa.... Trumpa şok soruşturma açıldı! haberinin üstünden hafta geçmiyor ki, Yahudileri sevindirecek bişey yapmasın. Müslümanlar bu kadar sessiz olduğu sürece gün gelir, Kahireyi, Mekkeyi, Bağdatı, Şam'ı, Hicaz'ı İstanbul'u da İsrail'in üstüne tapular bu zalimler.

  • efe21 Mart 2019 20:19

    israilin işgal ettıgı her yerı tanı ama turkıyenın kıbrıstakı egemenlıgını tanıma hadı onuda gectık kuzey kıbrıs turk cumhurıyetının egemenlıgını tanı