E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump'ın vergi adımı borsaları güçlendirdi---

Trump'ın vergi adımı borsaları güçlendirdi

Trump'ın vergi adımı borsaları güçlendirdi
28 Eylül 2017 - 08:54 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın vergi indirimi yapacak olması borsaları yükselişe geçirdi

Dolar ve ABD tahvil getirileri, Fed'in bu yılın sonunda faiz artırımı yapabileceği beklentilerinin dün yeniden canlanmasının yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump'ın 30 yılın en büyük vergi revizyonu önerisinde bulunması ve güçlü ABD dayanıklı mal siparişleri verisiyle yükseldi. Dolardaki yüksek seyir birçok gelişmekte olan piyasa para birimini baskı altında bıraktı ve Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksinin yüzde 0.4 ile bir ayın dip seviyesine gerilemesine yol açtı. Öte yandan Japonya'nın Nikkei endeksi Wall Street'deki kazanımları izleyerek yüzde 0.3 yükseldi. Wall Street'de Dow Jones endeksi yüzde 0.25, S&P 500 0.41 yükseldi. Trump kurumların ödediği gelir vergisi oranını, küçük işletmeler için vergileri ve en yüksek gelir dilimindeki bireylerin vergi oranını düşürmeyi teklif etti. 

DÖVİZ

Dolar ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin mali reformlarda ilerleme kaydedebileceği beklentilerinin desteğiyle temel para birimleri karşısında yaklaşık bir ayın zirvesinde işlem görüyor. Doların başlıca altı temel para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks 93.414'de işlem görüyor ve bu hafta şimdiye kadar yüzde 1.3 yükseldi. Dolar endeksi dün 93.607 ile 23 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. ABD Başkanı Donald Trump birçok ABD'li için vergileri düşürmeyi teklif ederek otuz yılın en büyük vergi revizyonunu sundu ancak vergi planının zenginler ve şirketlerin lehine olacağı ve trilyonlarca dolar bütçe açığına yol açabileceği eleştirileri gündeme geldi. Bu vergi planının yanı sıra, beklentilerin üstünde gelen ABD dayanıklı mal siparişleri doların yükselmesine destek oldu. Dolar dün Fed'in yıl sonuna kadar tekrar faizleri artıracağı beklentilerinin yeniden canlanmasından destek bulmuştu. Euro dün 1.1717 dolara kadar düşerek bir aydan uzun sürenin dip seviyesini gördükten sonra bugün 1.1748 dolar ile yatay seyrediyor.

PETROL

Petrol fiyatları, ABD ham petrolün stoklardaki beklenmeyen düşüşün desteğiyle dün elde ettiği kazanımların bazılarını kaybetmesiyle gerilerken, Brent petrolü 26 ayın zirvesinden geriledi. ABD hafif ham petrol fiyatı dün yaklaşık beş ayın zirvesine yükseldikten sonra bugün yüzde 0.4 düşüşle varil başına 51.96 dolarda bulunuyor. Brent petrol fiyatı dün yaklaşık yüzde 1 gerilemesinin ardından 59.49 Dolar ile iki yılın zirvesini gördükten sonra bugün yüzde 0.5 düşüşle varil başına 57.64 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın Fed'in bu yılın sonunda faiz artırımı yapabileceği beklentileriyle bir ayın dip seviyesine geriledikten sonra yükselirken, platin dizel araçlara olan talebin azalmasıyla 2001'den beri ilk kez paladyum karşısında değer kaybetti. Spot altının ons fiyatı dün gördüğü 25 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1,280.72 dolara tekrar gelmesinin ardından yüzde 0.3 artışla 1,284.36 dolara yükseldi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,287.00 dolarda bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)