E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın seçim kampanyasına soğuk engeli---

Trump'ın seçim kampanyasına soğuk engeli

Trump'ın seçim kampanyasına soğuk engeli
14 Ocak 2024 - 13:06 borsagundem.com

ABD Eski Başkanı Donald Trump, seçim kampanyasına soğuk hava nedeniyle düzenleme yapmak zorunda kaldı.

Donald Trump, pazartesi günü düzenlenecek Cumhuriyetçi Parti önseçimi yaklaşırken, eyaletteki şiddetli hava koşulları nedeniyle Iowa'daki kampanya programında ayarlamalar yapmak zorunda kaldı.

Kampanya ekibinin basın açıklamasına göre bu değişiklikler "şiddetli hava durumu uyarıları karşısında tedbir amacıyla" ve "Iowa'daki MAGA (Make America Great Again-Amerika'yı Yeniden Harika Yap) destekçisi vatanseverlerin güvenliğini sağlamak için" yapıldı.

Aslında eski Başkan'ın cumartesi ve pazar günü Atlantic, Sioux City, Indianola ve Cherokee'de kampanya etkinlikleri düzenlemesi planlanıyordu.

Cuma günü, ekibi birkaç canlı gösterinin tele-mitinglerle değiştirileceğini ve Indianola'da sadece bir yüz yüze etkinliğin halen yapılacağını duyurmuştu.

Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre, eyaletin büyük bir kısmı için kar fırtınası uyarıları devam ederken, Iowalılara mümkünse açık hava etkinliklerinden kaçınmaları tavsiye edildi.

Bir videoda Trump, eyalet için "tarihte kayda geçen en kötü hava koşullarına" rağmen kendisinin ve ekibinin "bunu çözeceğini" söyledi.

Trump, "Çok kısa bir süre sonra güzel eyaletinize doğru yola çıkıyorum. Bu eyaleti seviyorum. Eyaletteki halkı seviyorum" dedi.

"Cumartesi gecesi gibi oraya varacağım, öyle ya da böyle... Sanırım tarihte kayda geçen en kötü hava koşullarına sahipsiniz ama belki de bu iyi bir şey çünkü halkımız herkesten daha kararlı."

Trump, sözlerine şöyle devam etti:

"Oraya tam olarak nasıl varacağımızı kimse bilmiyor ama bir yolunu bulacağız."

"Ve bunu hiçbir şey yüzünden kaçırmayız. Yani rekor soğuk hava, rekor kar yağışı, rekor her şey var ama bunu kaçırmayacağız."

Eski Başkan, yeni program düzenlemeleriyle, cumartesi günü Merkezi Zaman Dilimi'ne göre 19.00'da (TSİ pazar günü 04.00) Iowa Başsavcısı Brenna Bird'le bir tele-miting düzenledi. Pazar günü Indianola etkinliğinin ardından Trump, eyalet temsilcisi Bobby Kauffman'la saat 17.00'da (TSİ pazartesi günü 02.00) bir tele-miting daha gerçekleştirecek.

Iowa önseçiminin yapılacağı 15 Ocak Pazartesi günü de saat 12.00'de (TSİ 21.00) son bir tele-miting düzenleyecek. 

Başka yerlerde Trump destekçileri kötü hava koşullarının nedenine ilişkin epey ilginç iddialarda bulundu.

Sağcı komplo teorisyeni ve Müslüman düşmanı aktivist Laura Loomer, rakip başkanlık aday adayı Nikki Haley'in "Derin Devlet"le birlikte hava durumunu "manipüle etmiş" olabileceğini öne sürdü.

Loomer, "Derin Devlet, Iowa önseçimini bozmak için HAARP'ı (Yüksek-Frekans Aktif Auroral Araştırma Programı) mı aktive ediyor? Hepimiz @NikkiHaley'in savunma sanayisi ve askeri endüstriyel kompleksinde çok sayıda arkadaşı olduğunu biliyoruz" diye yazdı.

"Iowa'da kaybediyor ve şimdi Donald Trump Iowa önseçimini hakimiyetine almaya hazırlanırken eyalet ON YILDA BİR GÖRÜLEN bir kar fırtınasıyla sarsılacak. Derin Devlet, Iowa önseçimine hile karıştırmak için HAARP mı kullanıyor?"

"Bana hava durumu manipülasyonu gibi geliyor."(İndependent Türkçe)

Trump: Ben yargılanacaksam, Biden da yargılansın

 

Trump, Macron'un taklidini yaptı

 

Trump'ın 'mucize ilacı' 17 bin ölümün sebebi olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)