E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın asıl önceliği işçi sınıfı değil---

Trump'ın asıl önceliği işçi sınıfı değil

Trump'ın asıl önceliği işçi sınıfı değil
05 Aralık 2016 - 14:50 borsagundem.com

ABD Başkanlığı'na seçilen Donald Trump'ın asıl önceliği işçi sınıfı olmadığı ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Donald Trump seçim kampanyası boyunca Amerikan halkına karşı daima umut verici bir tablo çizdi fakat ekonomi yazarı Chris Edelson'a göre ekonomik gerçeklik bunun aslında tam tersi.

Donald Trump, Ocak ayında başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanırken, ülkenin üçüncü çeyrekteki Gayri safi millî hasıla oranı yüzde 3.2 oranında yükselirken, son iki yılın en yüksek rakamlarına erişti. İşsizlik oranı yüzde 4.6 seviyesinde kalırken, 2009 yılından beri maaşlar da ilk defa bu kadar hızlı büyüdü.

Buna rağmen, Chris Edelson'a göre bu yükselen ekonomik rakamlardan herkes faydalanamadı ve bu kitleye özellikle Trump'ın kendi kitlesi dahil. Donald Trump seçmenleri, bu sürede ekonomik sebeplerden daha çok ırk ve kimlik konularında oy kullandı ve politika bilimcisi Philip Klinker'a göre de Trump hayranlarının ona oy verme sebebi buydu.

Her ne kadar Trump geçtiğimiz hafta iş dünyasından çekileceğini açıklasa da, Edelson'a göre bu problemleri çözmekte yeterli olmayacak ve Trump markası kullandılığı sürece yabancı yetkililer Trump otellerinde kalmaya ve onun yurt dışı iş girişimlerini kullanmaya teşvik edilecek.

Edelson'a göre tablo bu şekilde sürmeye devam ederse, Amerika'nın büyümesinden asıl faydayı Trump'ın destekçileri değil elit kesim sağlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)