E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump yönetiminden DTÖ'nün Çin'e ayrıcalık yaptığı iddiası---

Trump yönetiminden DTÖ'nün Çin'e ayrıcalık yaptığı iddiası

Trump yönetiminden DTÖ'nün Çin'e ayrıcalık yaptığı iddiası
27 Temmuz 2019 - 21:16 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Dünya Ticaret Örgütü'nde reform yapılması olasılığının gözden geçirilmesi ve Çin'e ayrıcalık yapıldığını öne sürerek gelişmekte olan ülkeleri belirleme kriterlerinin değiştirilmesi için talimat verdiği belirtildi.

Beyaz Saray tarafından ABD Ticaret Temsilciliği'ne gönderilen yayınlanan belgeye göre Trump, aralarında Türkiye ve Çin'in de olduğu bazı ülkelerin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) tarafından gelişmekte olan ülkeler olarak sınıflandırılmasının yanlış olduğu görüşünde. 

Belgede, "Dünyanın en zengin ülkelerinin gelişmekte olan ülkeler statüsünde bulunması, sadece diğer gelişmiş ülkelere değil, aynı zamanda özel ve ayrıcalıklı bir rejimin gerektiği ekonomilere de zarar veriyor. Gelecekte koyulacak kuralların göz ardı edilmesi de dahil olmak üzere DTÖ kurallarına ilişkin bu tür ihmaller göz ardı edilemez" dendi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK28 Temmuz 2019 15:18

    abd ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitlerimizi yıllarca yapmış tek sorumlusudur.bize hep çöp olmuş işi bitmiş silahlarını verdi ve içimizde satılmışları maaşa ve paraya boğarak yıllarca kontrol altında tutmuştur.

  • Okie Dokie28 Temmuz 2019 01:03

    Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığında bir sempati oluşmuştu bende ama son zamanlarda yaptıklarından sonra sana oy moy yok bay Trump. Bir sonraki seçimlerde ABD'deki hiçbir musevi vatandaştan da oy alamayacaksın.

  • Volkan Ateş28 Temmuz 2019 00:06

    Türkiye bu gidişle Amerika'dan kopacak. Dolar krizinden beri Türkiye'nin beli doğrulmadı. Kurt kışı çıkarır ama yediği kırağıyı unutmaz diye bir söz vardır. Trump sayesinde yarım asırlık ittifak bitiyor. İki ülke ilişkileri ancak bu kadar batırılabilirdi. Hala Türkiye'ye kafayı takmış gibi konuşmaya devam etmesi ilişkilerin bu gidişle kopacağının sinyalidir. Amerika eğer akıllıca bir iş yapmak istiyorsa Türkiye'ye gününü göstereceğim diyeceğine Rusya'nın yanına geçmemesi için kredi musluklarını açması gerekirdi.

  • HALİL TÜRK28 Temmuz 2019 15:17

    peki sana soruyorum abd diyor ki ülkenizi parçalayacağız her şeye rağmen parçalansınmı diyorsun sen.

  • Okuyucu27 Temmuz 2019 23:00

    Bir yerden bir bahane ile ülkemize dokunmaya çalışıyor.