E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Türkiye için neyin önemli olduğunu anladı---

Trump, Türkiye için neyin önemli olduğunu anladı

Trump, Türkiye için neyin önemli olduğunu anladı
27 Kasım 2017 - 18:07 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin PKK/YPG'ye silah sağlaması konusunda, "ABD lideri Donald Trump, Türkiye için neyin önemli olduğunu anladı" dedi

İngiltere'nin başkenti Londra'da BBC World'de Lucy Hockings'in sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin YPG'ye silah sağlaması konusunda, "ABD lideri Donald Trump, Türkiye için neyin önemli olduğunu anladı" diye konuştu.

Türkiye’nin DEAŞ'a karşı mücadele konusundaki politikasının başından beri belli olduğunu, "DEAŞ ile mücadele edecekseniz, doğru ortak seçmelisiniz" dediklerini hatırlatan Yıldırım, "Bir terör örgütüyle, başka bir terör örgütünü kullanarak savaşamazsınız. Bize YPG ya da PYD ile iş birliğinin bir seçim değil, gereklilik olduğunu söylediler. Bunu kabul etmesek de anladık. Bu geçici bir ilişki. Şimdi bunu bitirme zamanı. Çünkü DEAŞ halihazırda yenilmiş durumda" ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım, bir soru üzerine "Başkan Trump, silah sağlamanın yanlış olduğunu söyledi. Bu açıkça ifade edildi." dedi.

Yıldırım, Soçi'de yapılan üçlü zirvede alınan kararlara ilişkin, Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunun net olduğunu ve terör faaliyetleriyle ilişkili  herhangi bir grubun görüşmelere dahil edilemeyeceğini vurguladı.

Türkiye'nin  Kürtlerle herhangi bir sorununun olmadığının altını çizen Yıldırım, "Kürtler bizim kardeşlerimiz, bizim komşumuzdur. Kürt halkını kullanan terör örgütüyle  sorunumuz var. Bunlar PKK ve YPG'dir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Trump arasındaki  telefon görüşmesi hatırlatılarak bu görüşmede FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesinin konuşulup konuşulmadığının sorulması üzerine, Yıldırım, Türkiye'nin gerekli kanıt ve belgeleri sunduğunu, iade için karşı tarafın bazı adımlar atması gerektiğini söyledi.

"Türkiye hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkedir"

Yıldırım, "ABD ile onun darbe girişimiyle olan bağlantısını gösteren  delil paylaştınız mı" sorusuna karşılık, "Evet. Bizim için her şey çok açık.  Hiçbir tereddüdümüz ve şüphemiz yok" dedi.

Türkiye'de on binlerce kişinin yakalanıp hapse atıldığı yönündeki  eleştirilere karşılık ise Başbakan Yıldırım, "Bu suçlamaların var olduğunu  biliyorum. Ancak bizi böyle suçlayanlar, 15 Temmuz'da olanları düşünmeliler. Meclis binamız bombalandı. 250 masum insan bombalarla öldürüldü. 2 bin 194 kişi  de ciddi şekilde yaralandı. Biz bu suçu işleyenleri bulmak zorundayız. Şu anda  Türkiye'deki durum bu. Biz kanıt olmadan hiçbir insanı tutmuyoruz. Türkiye  hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkedir." yanıtını verdi.

Yıldırım, Türkiye'de çok sayıda gazetecinin tutuklu bulunduğunun ifade  edilmesi üzerine bir kişinin hem gazeteci kimliği taşıyıp hem de terör  örgütleriyle iş birliği yapması halinde, bunun gazetecilik olarak  nitelendirilemeyeceğini söyledi. Türkiye’deki durumun bu olduğunu belirten  Yıldırım, insanların kanıt olmadan tutuklanmadığını dile getirdi.?

"Buckingham Sarayı bombalanmış olsa bizi anlardınız"

Yıldırım, BBC muhabirinin "Ama biz İngiltere'de insan haklarına aykırı olan kanunlar çıkarmıyoruz" sözleri üzerine, "Ya siz darbe girişimi yaşamış olsaydınız? Buckingham Sarayı bombalanmış olsa? Böyle bir şeyle karşılaştınız mı?  Böyle bir şey yaşamış olsanız, bizi anlardınız. Ben dostlarımızın empati yapmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoriterleştiği  iddialarına" ilişkin bir soru üzerine, "Erdoğan kimin tutuklanacağını ya da serbest kalacağını belirlemiyor. Buna mahkemeler karar veriyor. Bizim basınımız  özgür. PKK yanlısı gazeteler bile yayımlanıyor" dedi.

Yıldırım, sansür eleştirilerine karşılık da "Bugün Twitter'da benim hakkımda neler yazıldığını görseniz çılgına dönersiniz. Ben bunun hakkında hiçbir şey yapmıyorum." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Neyi anladı ?27 Kasım 2017 18:22

    4500 tir silah ve 1000 küsür zırhlı araç verdikten sonra mı ? Trump pyd ye silah teslimatini tamamladık diyor bizimkiler bayram ediyor yahu zerre kadar aklı olan suriye de ne kadar zarar ettik ? Turkiyenin toplam kaybı 250 milyar dolar Bir macera aşkına ya RAB ne canlar sönüyor. Verdigimiz şehitlerin ülkemizde suriyelilerin aldığı canlarin bedelini kim verecek ?