E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump İran muafiyetlerini kaldırma kararı aldı---

Trump İran muafiyetlerini kaldırma kararı aldı

Trump İran muafiyetlerini kaldırma kararı aldı
22 Nisan 2019 - 15:41 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump Mayıs'ta bitecek İran muafiyetlerini uzatmama kararı aldı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump, İran'dan petrol ithal eden 8 ülkeye tanınan yaptırımlardan muafiyetin sona ereceklere 2 Mayıs  sonrasında uzatılmayacağına karar verdi.
ABD, 4 Kasım'da yürürlüğe giren yatırımlardan aralarında Türkiye'nin  de olduğu 8 ülkeye 180 gün muafiyet tanımıştı.
ABD, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin global petrol  piyasasına yeterli şekilde arzın sağlanmasına bağlı olduklarını belirten Beyaz Saray, "Hepimiz, İran petrolü piyasadan çekildikten sonra global  talebin sağlanması konusunda zamanında adımlar atılması konusunda  anlaştık" ifadlerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da yaptığı açıklamada, "ABD, İran'dan  petrol ithalatının sona erdirmelerine yardım için diğer ülkelerle  görüşüyor. Suudi Arabistan, BAE ve ABD petrol piyasalarına yeterli  arz sağlanmasına bağlılar. 1 Mayıs sonrasında İran'den petrol ithalatına  son verilmesi için bir geçiş dönemi tanımayacak" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...23 Nisan 2019 12:11

    ABD = Rusya,Çim,Kuzey kore nin güçlenmesi karşısında, var olan diğer ittifak devletier yok ediyor. venezüella, iran,arap dünyası, esad vb.. silahla, güçle,baskıla,yaptırımla bunları yapıyor. Çünkü ileride oluşacak dümanca tavırlar karşısında, ittifak olmayan güçler,dücü azalan devletler istiyor...pentagon yaptırıyor trump kukla aslında. asıl dizayn pantagondur.Başkanlar sadece yap denileini yapar.

  • Nihat23 Nisan 2019 01:03

    Başkan olduğuna bin pişman bu şimdi!   Klasik Amerikalı pozunda Amerika ya  hizmet edeceğini zan ediyordu! Nasıl kullanıldığını fark ettikçe  dengesizleşiyor.

  • Nihat23 Nisan 2019 00:29

    Bunların nasıl alçaklar olduklarını zaten biliyoruz da bakın esas konu içerideki işbirlikçilerine dikkat edin!  Şimdi ılık ılık gayet normal açıklamalar yapıyormuş gibi görünüp araya sıkıştıracakları yılgınlık bezginlik ve sonra hakarete varan cümlelerle tarafını yine belli edeceklerdir.  Trump ı Orta doğunun mahvedilmesi konusunda kullanılmak istenildiği gayet açık!  Aslında bazı yetkilerin kendi elinde olduğunu zan ediyordu!  fakat başkan olduktan sonra nasıl bir belaya bulaştığını anladı!  Amerika yı yöneten güç bir ucu pentagon bir ucu yüksek yargı denen şaklabanlar sürüsü!  Tepede ise İngiliz derin devleti vardır.  Bu yapı  Amerika nın kuruluşundan beri var. Yani Amerika yı Amerikalılar falan yönetmiyor!  Böyle olduğunu bildikleri için seçime katılım % 40' ı geçmiyor.Kuzey Güney Amerikan savaşı Kenedy suikasti bir çok faili meçhul cinayet ku klux klan cinayet ve katliamları yine aynı yapının eseridir.  

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ22 Nisan 2019 20:14

    oturmuşlar masada mafya devlet gibi hareket ediyorlar.su olacak bu olacak diye ulan sen kimsin.asırlık komsularımız ile ilişkilerimizi sen mi belirleyeceksin.ne imiş israil istedi diye.ülkemize bunlar sökmez.abd ile er yada geç bir savaşımız olacak o yüzden bütün silahları elde etmeliyiz.

  • mezarci 22 Nisan 2019 17:25

    bundan on sene once olsaydi yaptirimlar islerdi,amma o devirler gecti simdi Ulkeler kendi aralarinda gruplasmakta......

  • fafa22 Nisan 2019 17:06

    Sayın Trump,ne yaparsan yap;Amerika gerileme devrine girdi.Çin sessiz ve derinden sizi geçiyor.İran ile uğraşmayı,İsrail'e uşaklık etmeyi bırakın.

  • Ali nazik22 Nisan 2019 16:17

    Aferin turp asıl yapdırım size yapilması lazım