E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump, Hazine Bakanı Mnuchin'e güveniyor---

Trump, Hazine Bakanı Mnuchin'e güveniyor

Trump, Hazine Bakanı Mnuchin'e güveniyor
26 Aralık 2018 - 08:56 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, piyasaları yatıştırmayı başaramayan Hazine Bakanı Mnuchin'e güvendiğini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü yaptığı açıklamada, karşı karşıya kaldığı ilk gerçek krizi kontrol altına almaya çalışan ancak, Washington'daki kargaşadan tedirgin olan yatırımcıları yatıştırmayı başaramayan Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e güvendiğini söyledi.

Trump, Salı günü Noel sabahı Beyaz Saray'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mnuchin'in "çok yetenekli, çok akıllı bir kişi" olduğunu söyledi. Ancak Trump, "faizi çok hızlı artırıyorlar" diyerek Fed be başkanı Jerome Powell'a yönelik eleştirilerini yineledi.

Mnuchin, hisse senedi fiyatlarında haftalar süren düşüşün ardından, ülkenin en büyük altı bankasının üst düzey yöneticileri ile bir araya geldikten sonra, düzenleyici kuruluşların başkanları ile acil bir toplantı yaptı. Hazine Bakanlığı, bu görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, bankaların krediler için yeterli likiditesinin olduğunu belirtti. Oysa yatuırımcılar bu açıklamaya kadar, likiditenin bir sorun olduğunu bilmiyorlardı.

Bu gelişmeler, Bloomberg News'un Başkan'ın Fed Başkanı Jerome Powell'ı görevden uzaklaştırmayı tartışı yolundaki haberin tedirginlik yarattığı bir ortamda, Trump yönetiminin politikalarına ilişkin endişeleri artırdı. Trump, Salı günü gazetecilerin Powell'a da güvenip güvenmediğini sormaları üzerine, Fed'in faizleri arrdırıdğını, çünkü ekonominin iyi gittiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)