E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump adayını açıkladı ve dünyaya ilan etti---

Trump adayını açıkladı ve dünyaya ilan etti

Trump adayını açıkladı ve dünyaya ilan etti
10 Temmuz 2018 - 07:11 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Washington DC Temyiz Mahkemesi Yargıcı Brett Kavanaugh'u ABD Yüksek Mahkemesi üyeliği için aday gösterdi.

Beyaz Saray'da açıklamalarda bulunan Trump, "Kavanaugh, ABD yasalarını  en iyi şekilde uygulayacak kişidir." dedi. Trump, Kavanaugh'un Yüksek Mahkeme'den emekliye ayrılacak Anthony  Kennedy'nin yerine geçebilecek "en iyi isim" olduğunu söyledi.

Konuşmasına, kendisini aday gösteren Başkan Trump'a teşekkür ederek  başlayan Kavanaugh ise "Bana gösterdiğiniz güveni boşa çıkartmayacağım, gurur  duyuyorum." ifadesini kullandı.

ABD'nin en saygın okullarından biri kabul edilen Yale Üniversitesinin  Hukuk Bölümünden mezun olan Brett Kavanaugh, annesi ve babasının da hukuk  fakültesi mezunu olduğuna dikkati çekti.

Harvard, Yale ve Georgetown gibi saygın üniversitelerde hukuk  dersleri veren 53 yaşındaki Kavanaugh, eski Başkan George W. Bush'a danışmanlık  yapmıştı.

Ayrıca Kavanaugh, yalan söylediği gerekçesiyle Bill Clinton'ın  görevden alınmasını öngören tasarıyı hazırlayan hukuk adamlarından biri olarak da  biliniyor.

Kavanaugh, Başkan Trump'ın görevi süresince Yüksek Mahkeme'ye aday  gösterdiği ikinci isim oldu.

Trump daha önce, hayatını kaybeden yargıç Antonin Scalia'nın yerine 49  yaşındaki Neil Gorsuch'u aday göstermişti. Gorsuch, Kongrede onaylanmasının  ardından Yüksek Mahkeme'deki 9 yargıçtan biri olarak görevini sürdürüyor.

Brett Kavanaugh'un Kongreden onay alması durumunda Cumhuriyetçi  başkanların aday gösterdiği isimler Yüksek Mahkeme'de   sayı olarak üstünlüğünü  korumaya devam edecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)