E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: AB ile otomotive tarife uygulamadan anlaşma mümkün---

Trump: AB ile otomotive tarife uygulamadan anlaşma mümkün

Trump: AB ile otomotive tarife uygulamadan anlaşma mümkün
27 Ağustos 2019 - 08:26 borsagundem.com

Avrupa Birliği ile ticaret konularında müzare etmenin zorlu olduğunu ifade eden ABD Başkanı, bununla birlikte Brükzel ile geniş kapsamlı bir ticaret anlaşması konusunda iyimser konuştu

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa'dan araç ithalatına tarife uygulamadan ABD ile Avrupa Birliği'nin adil bir ticaret anlaşmasına varabileceklerini düşündüğünü söyledi.

Avrupa Birliği ile ticaret konularında müzare etmenin zorlu olduğunu ifade eden Trump, bununla birlikte Brükzel ile geniş kapsamlı bir ticaret anlaşması konusunda iyimser konuştu.

"Avrupa Birliği ile bir anlaşma yapmaya çok yakın olabiliriz, çünkü onlar tarife istemiyorlar" diye konuşan Trump, "Tarife rotasında ilerlemeden AB ile bir anlaşma yapabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

ABD ile Avrupa arasında ticaret görüşmeleri, anlaşmaya tarımsal ürünlerin dahil edilip edilmeyeceği konusundaki görüş ayrılığı nedeniyle yavaş ilerliyor.

Trump konuşmasında bir detay vermemekle birlikte yakın zamanda Almanya'yı ziyaret etmeyi planladığını da ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)