E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTrakya Cam'da yüzde 33 yükselme potansiyeli ---

Trakya Cam'da yüzde 33 yükselme potansiyeli

Trakya Cam'da yüzde 33 yükselme potansiyeli
11 Temmuz 2017 - 11:00 borsagundem.com

İş Yatırım Trakya Cam için hedef fiyatını 5.50 TL'ye yükseltti

İş Yatırım araştırma portföyünde bulunan Trakya Cam için 'AL' tavsiyesini korurken hedef tiyatını 4.80 TL'den 5.50 TL'ye yükseltti.

Dünkü kapanışı 4.26 TL olan Trakya Cam hisseleri saat 11:08 itibariyle 4.22 TL fiyattan işlem görüyor.

İş Yatırım yayınladığı raporunda şu noktalara dikkat çekti:

Trakya Cam ile ilgili tahminlerimizi Avrupa’da gerçekleşen fiyat artışları, Rusya’daki toparlanma ve yurtiçinde devam eden güçlü talep ve fiyatlama neticesinde yukarı güncelliyoruz. Güncellemelerimiz neticesinde 2017 ve 2018 için sırasıyla satış geliri tahminimizi %4,2 / %4,5 ve FAVÖK beklentimizi %7,4 / %9 yukarı çekiyoruz.
Güçlü talep ve tüm faaliyet gösterilen coğrafyalarda (Türkiye, Avrupa ve Rusya) iyileşen fiyatlar neticesinde 1Ç17 sonuçları güçlü gerçekleşti. Bu olumlu trendin 2Ç17’de devam etmesini bekliyoruz. Tüm değişiklikler neticesinde yeni hedef fiyatımızı 5,50 TL ( önceki 4,80 TL) olarak belirliyor ve %33 artış potansiyeli ile AL tavsiyemizi koruyoruz.
Hisse 5,8x 17T FD/FAVÖK ve 9,2x F/K ile uluslararası benzerlerine kıyasla %27 ve %38 iskontolu işlem görüyor.

Güçlü uluslararası operasyonlar

Avrupa operasyonlarının ihracat dahil toplam içerisindeki payı iyileşen talep koşulları, fiyatların artması ve EUR’nun TL karşısında değerlenmesi neticesinde geçen seneki %39 seviyesinden 1Ç17’de %44’e yükseldi. Avrupa’da 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleşen kapasite kapanışları, 2016 ve sonrası iyileşen talep artışları ile birlikte Avrupa’da düz cam fiyatlarında artışa neden oldu. Trakya Cam’ın artan fiyat trendi ve güçlü talepten olumlu etkilenmesini bekliyoruz.

FAVÖK marj iyileşmesi devam ediyor

Fiyatlardaki iyileşme, artan kapasite kullanım oranı, oto camlarında görülen iyileşme ve EUR’nun olumlu etkisi neticesinde FAVÖK marjı tahminimizi 20 baz puan artırarak %18.5’e artırıyoruz. Yeni satın alınan operasyonların yeniden yapılanması ve katkı sağlaması neticesinde kar marjı iyileşmesinin 2018 ve 2019’da da devam etmesini bekliyoruz. Ayrıca, Türkiye Otomotiv Sektörü ihracat rakamlarının güçlü gerçekleşmesinin de şirketi olumlu etkilediğini düşünüyoruz.

Riskler

Doğalgaz fiyatlarında yapılabilecek olası bir zam ve makro gelişmelerde yaşanabilecek olumsuzlukları en önemli riskler olarak sıralayabiliriz. Rusya ve AB’den cam ithalatına getirilebilecek sınırlamalar, marjların tahminlerin üzerinde gerçekleşmesi ve potansiyel satın almalar hisseyi olumlu etkileyebilecek faktörler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)