E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor: 0 – Beşiktaş: 0---

Trabzonspor: 0 – Beşiktaş: 0

Trabzonspor: 0 – Beşiktaş: 0
16 Nisan 2023 - 20:00 borsagundem.com

Süper Lig'de 29. haftanın kritik mücadelesinde Trabzonspor, Beşiktaş'ı ağırladı. İki kalecinin müthiş kurtarışlarına sahne olan dev karşılaşma 0-0 sona erdi.

Süper Lig'de kritik gecede gol sesi çıkmadı. Trabzonspor ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte bordo-mavililer 2 maç sonra puan alırken siyah-beyazlıların galibiyet serisi sona erdi.

Derbinin ikinci yarısı, Mert Günok ve Uğurcan Çakır'ın önemli kurtarışlarına sahne oldu. Önemli pozisyonlarda gole izin vermeyen milli eldivenler derbiye damga vurdu. 90 dakikanın sonunda iki taraf da sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Trabzonspor'un puanı 45'e çıktı. Ligdeki 5 maçlık galibiyet serisi sona eren Beşiktaş ise 56 puanla maç fazlasına karşın zirvenin 10 puan gerisine kaldı.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetti. Yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Erdem Bayır yaptı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1.dakika Hakem Volkan Bayarslan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Beşiktaş başlıyor.

4. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Rachid Ghezzal'ın ceza alanına gönderdiği ortasında top Uğurcan Çakır'da kalıyor.

11. dakika Gedson Fernandes'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Rachid Ghezzal'ın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Uğurcan Çakır topa hakim olmayı başarıyor.

13. dakika Lazar Markovic'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Abdülkadir Ömür'ün sol çaprazdan yaptığı vuruşta Romain Saiss'e çarpan top kornere çıkıyor.

16. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Anastasios Bakasetas'ın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Maxi Gomez'in kafa vuruşunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

20. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Alexandru Maxim'in ceza alanına gönderdiği ortasında top doğrudan auta çıkıyor.

22. dakika Sağ kanatta Bruno Peres'in defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Jens Larsen için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

26. dakika Lazar Markovic'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutu istediği gibi olmayınca top doğrudan taca çıkıyor.

29. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Alexandru Maxim'in, ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Vincent Aboubakar'ın arka direkten gelişine yaptığı vuruşta top kalenin yanından auta çıkıyor.

35. dakika Bruno Peres'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top doğrudan auta çıkıyor.

40. dakika Alexandru Maxim'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Rachid Ghezzal'ın sol çaprazdan yaptığı vuruşta top savunmadan geri geliyor.

43. dakika Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Romain Saiss, Maxi Gomez'e arkadan kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Volkan Bayarslan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

45. dakika Hakem Volkan Bayarslan ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı başladığı gibi golsüz eşitlikle tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Volkan Bayarslan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Trabzonspor başlıyor.

48. dakika Uğurcan Çakır'ın defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Maxi Gomez için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

51. dakika Vincent Aboubakar'ın pasıyla topla buluşan Rachid Ghezzal'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Uğurcan Çakır topa hakim olmayı başarıyor.

53. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Rachid Ghezzal'ın ceza alanına gönderdiği ortasında, Omar Colley'in kafayla indirdiği topu önünde bulan Gedson Fernandes'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

57. dakika Arthur Masuaku'nun pasıyla ceza alanında topla buluşan Alexandru Maxim'in yaptığı vuruşta top Stefano Denswil'den geri geliyor.

62. dakika Trezeguetn'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Romain Saiss'e çarpan top kornere çıkıyor.

67. dakika Gedson Fernandes'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Uğurcan Çakır topa hakim olmayı başarıyor.

71. dakika Maxi Gomez'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Lazar Markovic'in sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Mert Günok topu uzaklaştırmayı başarıyor.

74. dakika Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Anastasios Bakasetas, hızlı atağı kesmek için topla birlikte ilerleyen Gedson Fernandes'e müdahalede bulununca hakem Volkan Bayarslan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Anastasios Bakasetas, bu kartla gelecek maçta cezalı duruma düşüyor.

79. dakika Jackson Muleka'nın pasıyla topla buluşan Vincent Aboubakar'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

81. dakika Ceza alanında Omar Colley'in uzaklaştırdığı topu önünde bulan Eren Elmalı'nın yaptığı vuruşta top Onur Bulut'tan geri geliyor.

84. dakika Trezeguet'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Mert Günok topu kornere çelmeyi başarıyor.

87. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Nathan Redmond'ın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Salih Uçan'ın ön direkten gelişine yaptığı kafa vuruşunda Uğurcan Çakır topu kornere çelmeyi başarıyor, gole izin vermiyor.

90. dakika Anastasios Bakasetas'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Trezeguet'nin dönerek yaptığı vuruşta Mert Günok bir kez daha topu kornere çelmeyi başarıyor.

90+3. dakika 90+3. dakika Orta sahada yaşanan hava topu mücadelesi sırasında Jean-Philippe Gbamin, Omar Colley'e dirseğini kullandığı gerekçesiyle hakem Volkan Bayarslan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Jean-Philippe Gbamin, bu kartla gelecek maçta cezalı duruma düşüyor.

90+5. dakika Hakem Volkan Bayarslan'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Trabzonspor, kendi sahasında Beşiktaş ile golsüz berabere kalıyor. Bu sonuçla Trabzonspor ligde puanını 45'e, Beşiktaş ise 56'ya yükseltiyor.

İŞTE İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan, Eren, Hüseyin, Denswil, Larsen, Peres, Siopis, Bakasetas, Abdülkadir, Markovic, Gomez

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Saiss, Colley, Masuaku, Salih, Gedson, Ghezzal, Maxim, Redmond, Aboubakar

MAÇ NOTLARI

Beşiktaş'ın galibiyet serisi Trabzon'da sonlandı 
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında konuk olduğu Trabzonspor'la 0-0 berabere kalan Beşiktaş'ın 5 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son oynadığı 5 maçta 15 puan elde eden siyah-beyazlı takım, Trabzon deplasmanında 2 puan bıraktı. Beşiktaş, ligde puanını 56'ya yükseltirken, 3. sıradaki yerini korudu.

Trabzonspor, 2 maç sonra puan elde etti
Trabzonspor, ligde 2 maç aradan sonra puan kazandı. Sahasında Yukatel Kayserispor'a 4-3 mağlup olan ve ardından deplasmanda Kasımpaşa'ya 2-0 yenilen bordo-mavililer, Beşiktaş önünde 1 puana aldı. Trabzonspor, puanını 45'e yükselterek 6. sırada kendisine yer buldu.

İki oyuncu cezalı duruma düştü
Bordo-mavili takımda 2 oyuncu cezalı duruma düştü. Karadeniz ekibinde Bakasetas ve Gbamin, 4. sarı kartlarını görerek gelecek hafta deplasmanda oynanacak Demir Grup Sivasspor maçında oynama şanslarını kaybetti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: Burada 2 puan kaybetmek üzüntü verici
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında konuk olduğu Trabzonspor ile golsüz berabere kalan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, 5 maçlık galibiyet serisinden sonra 2 puan kaybetmelerinin üzüntü verici olduğunu söyledi. Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, müsabakanın zorlu geçeceğini bildiklerini belirterek, "Güzel hava, güzel zemin, iyi bir rakip... Geçen senenin şampiyonu Trabzonspor ile oynarken maçın zor olması normal. İlk yarı zorlukları aşacak durum olmasına rağmen hazırlık maçı gibi bir oyun oynadık. Kazanma arzumuzu sahaya yansıtamadık. İlk yarıyı çöpe attık." dedi. İkinci yarı Trabzonspor coşkuyla üzerlerine gelince kenardaki hızlı oyuncularını kullanmak istediklerini anlatan Güneş, şöyle devam etti: "Oyun gitti ve geldi ama oyun kalitesi açısından bizim için iyi olmadı. Gol pozisyonu bulduk ama oyun üstünlüğü daha fazla olmadı. Konsantrasyon, motivasyon düşük olduğu zaman oyuncu kalitesi aşağı düşer. 5 maç galibiyet sonrası hafta içindeki maç mı neden oldu ona bakacağız. Kazanma isteği var ama sahaya yansıyan durum yok. Bu seriden sonra burada 2 puan kaybetmek üzüntü verici. Orta saha ve hücumda düşündüğümüz oyunun altında oynadık. Kaybettiğimiz 2 puan var. Trabzonspor'u tebrik ediyorum."

Güneş, hamle yapacak oyunculara bakıldığında Muleka ve N'Koudou'nun olduğunu kaydederek, "Tayfur da vardı, onun daha çok savunma yönü var. Hücumda kontraya çıkan, şut atan oyuncular düşündük ama beklediğimizi alamadık. N'Koudou'nun takımda 4. senesi. Yetenekleri iyi olan bir oyuncu. Böyle düşünerek oyuna aldık ama istediklerimiz olmadı." şeklinde konuştu. Güneş, takımın maçta gösterdiği performans düşüklüğüne ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi: "Bunun çok sebebi olabilir. Hafta içi maçta dikkat dağınıklığı olabilir. Bugün kimse olumlu değildi, herkes kendi oyunun altındaydı. 5 maç sonra demek ki dinlenmeye alıyorlar kendilerini. İyi bir görüntü değildi. Biz şampiyon olalım olmayalım, futbolcularım her müsabakaya çıktığı zaman seyir zevki yüksek oynayarak kalitelerini göstermek durumundalar. Sıralamaya bakmayacağım. Bu sene her maça kazanmak için çıkıyoruz. Bizim ilk amacımız oyun kalitemizi yükseltmek. Bu konuda da epeyce yol almışken, bu yanlışları yapmamalıyız."

Kadınlar Euroleague'de şampiyon Fenerbahçe

Milli tekvandoculardan madalya şöleni

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 38,56
En Yüksek: 47,58
En Düşük: 47,58
Değişim -46,74 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,34
İşlem Hacmi 39.416.032
Toplam Adet: 1.022.200
Ağırlıklı Ort.: 65,34
Son Değer: 2,01
En Yüksek: 2,10
En Düşük: 1,99
Değişim -2,43 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,21
İşlem Hacmi 259.253.018
Toplam Adet: 127.558.817
Ağırlıklı Ort.: 2,11
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salih16 Nisan 2023 23:02

    Şenol Güneş sen varya asla büyük hoca olamazsın yazıklar olsun sana hâlâ necip den Umut bekliyor sun, gerçi sen Trabzonlusun sana yakışır mı Trabzon yenmek defol git o kulübün başından