E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTosuncuk'a 4 gün ek gözaltı süresi---

Tosuncuk'a 4 gün ek gözaltı süresi

Tosuncuk'a 4 gün ek gözaltı süresi
03 Temmuz 2021 - 20:27 borsagundem.com

Brezilya'da teslim olan ve bu gece havayoluyla İstanbul'a getirilmesi beklenen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'a 4 gün gözaltı süresi verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Çiftlik Bank'ın kurucusu olan ve 2 yıldan fazla süredir firari bulunan Mehmet Aydın hakkında, 4 gün gözaltı süresi verdiği öğrenildi.

Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilen ve bu sabah Türkiye saatiyle 09.40’ta havalanan THY’ye ait uçakla 22.30 sularında İstanbul Havalimanı’na getirilmesi beklenen 'Tosuncuk' lakaplı Aydın, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uçakta gözaltına alınarak işlemlerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülecek.

Hakkında İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan Aydın, 'Bilişim Sistemleri ve Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması' suçundan İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinin 7 Nisan 2021, 'Tehdit' suçundan Bursa 19. Asliye Ceza Mahkemesinin 8 Şubat 2021, 'Bankacılık Kanunu'na Muhalefet' suçundan İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesinin 6 Haziran 2018, 'Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı', 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama', 'Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık', 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma' suçları kapsamında Geyve Sulh Ceza Hakimliğinin 19 Mart 2018 tarihli yakalama kararlarına istinaden Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranıyordu.

Tosuncuk bu gece Türkiye'ye geliyor

 

Tosuncuk neden teslim oldu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim04 Temmuz 2021 22:28

    Tosuncuk şöyle dese yüksek getiri yüksek risk demektir. %100 kazanmak isterken zarar ettik battık düşündüğümüz gelirleri elde edemedik. Karnımızı zararımız hesaplayıp ödeşsekbirde helalleşsek olmaz mı ne yapalım şirket battı icra iflas kurulu kurulsun hesaplarımızı kapatalım. Ticaret bu benim kötü bir niyetim yok dersen ğlur

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK03 Temmuz 2021 23:46

    mafyaların öldüreceğini idrak edince ölüm korkusundan devletimize sığındı.bu türlü dolarırıcılar idam edilse bir daha kimse kimseyi dolandıramaz.bence bir şey olmaz ya ilk mahkemesinde sebest bırakılır yada 3 sene hapis yatar beyefendi ve işinkasını olarak kaldığı yerden yine milleti dolandırmaya ve düdüklendirmeye devam eder.kötü de bir örnek olur.götür anam götür.

  • Mg03 Temmuz 2021 22:40

    Ne tosuncuğu bu yaratık tam bir tosun olmuş bunu önce hadım edip sonra suç ortaklarıyla beraber ömür boyu maden işçisi olarak çalıştırmak lazım, buna diyet de yaptırıp cezasının dolandırdığı insanlar tarafından verilmesi lazım

  • izzet BAŞ03 Temmuz 2021 21:21

     Bunu da Selçuk Parsadan gibi günlerce medya kullanır, Malzeme medya için hayırlı olsun. Asıl sorunlar devre dışı.... Tosuncuğa bakmak. Apoya bakmak devletin asli görevi. Namuslu vatandaş çileye devam......

  • Yorum03 Temmuz 2021 20:51

    Bu veledi kahraman gibi karşılarlar şimdi