E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriToshiba, Tokyo Borsası'ndan çıkarıldı---

Toshiba, Tokyo Borsası'ndan çıkarıldı

Toshiba, Tokyo Borsası'ndan çıkarıldı
20 Aralık 2023 - 15:28 borsagundem.com

Bir yatırımcı grubunun 15 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul eden Toshiba, bugün Tokyo Borsası’ndan çıkarıldı.

Mart 2023'te Tokyo merkezi bir özel sermaye şirketi Japon Industrial Partners’ın liderliğindeki konsorsiyumun 15 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul eden Japon teknoloji devi Toshiba, 20 Aralık itibarıyla Tokyo Borsası’ndan çıkarıldı.

Reuters’ın haberine göre, Toshiba’yı satın alan konsorsiyumdaki şirketler arasında finansal hizmetler firması Orix, elektrik hizmetleri sağlayıcısı Chubu Electric Power ve çip üreticisi Rohm bulunuyor. 

15 milyar dolarlık devralma, Toshiba'yı, pil, çip, nükleer ve savunma ekipmanları üreticisini felç eden denizaşırı aktivist yatırımcılarla uzun süren mücadelelerin ardından yerli ellere geçirmiş oldu.

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Şirketten yapılan açıklamada Toshiba'nın "şimdi yeni bir hissedarla yeni bir geleceğe doğru büyük bir adım atacağı" belirtilerek, paydaşlarının anlayış ve desteğinin devamından memnuniyet duyulacağı ifade edildi.

Toshiba'nın yeni sahipleri altında nihai olarak nasıl bir şekil alacağı belli olmasa da, satın alma işleminin ardından görevinde kalan İcra Kurulu Başkanı Taro Shimada'nın yüksek marjlı dijital hizmetlere odaklanması bekleniyor.

Toshiba'nın 74 yıllık borsa hikayesi bitiyor

 

Toshiba'ya inceleme başlatıldı

 

Toshiba borsadan çıkarılabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)