E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTSPB Başkanı Topaç’tan Sermaye Piyasaları için ulusal program---

TSPB Başkanı Topaç’tan Sermaye Piyasaları için ulusal program

TSPB Başkanı Topaç’tan Sermaye Piyasaları için ulusal program
24 Ocak 2019 - 18:03 borsagundem.com

'2019 yılı Ulusal Sermaye Piyasası Programı'nı açıklayan TSPB Başkanı Topaç, "Türkiye'de sermaye piyasamızın büyüklüğünü 5 yıl içinde iki katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), 2019 yılı için Sermaye Piyasalarının geliştirilmesi adına hem yurt içinde hem de yurt dışında planlanan programı paylaştı. Birlik Genel Merkezi’nde düzenlenen üye toplantısında konuşan TSPB Başkanı Erhan Topaç, “2019 yılında yabancı yatırımcıya Türkiye’nin yeni hikayesini anlatacağız” dedi.

Erhan Topaç, Ulusal Sermaye Piyasası Programı'nda belirttikleri önerileri hayata geçirerek, Türkiye'de Sermaye Piyasasının büyüklüğünü 5 yıl içinde iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Topaç, “Sermaye Piyasalarının gayri safi mili hasılaya katkısı yüzde 25 civarında ama 5 sene içinde bunun yüzde 50'leri geçeceğini tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

"FİNANS PİYASALARINA İLGİYİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

2019'da gerçekleştirecekleri Serathon-in Sermaye Piyasası Maratonu isimli etkinlik hakkında da bilgi veren Topaç sözlerine şöyle devam etti: "Yerli ve yabancı yazılımcılara açık olacak etkinlikle, yazılımcıların finans piyasalarına ilgisini artırmayı hedefliyoruz. Hackathon benzeri bir uygulama. Bu şekilde finansal teknoloji şirketlerine Sermaye Piyasalarıyla tanışma ortamı kurmuş olacağız."

Erhan Topaç, önerilerini almak adına TSPB üyelerine "Üye Memnuniyet Anketi" göndereceklerini de söyledi.

2019 yılı Ulusal Sermaye Piyasası Programı'nın başlıkları şöyle:

* Birikimlerin Sermaye Piyasalarında değerlendirilmesi

* Şirketlerin Sermaye Piyasalarına kaynak yaratması

* Yatırımcı tabanını geliştirme

* Yatırım bankacılığını geliştirme

* Rekabetçi ve cazip bir Sermaye Piyasası

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie25 Ocak 2019 13:29

    Topaç'tan gazeller...

  • onuncu köyden de kovulan25 Ocak 2019 11:42

    ortaklarını dolandırmayan şirketler olsun piyasada.... Yatırımcı güveni gelsin. Patronlar, hissedarlara oynuyor. Şirketlerini geliştirmeye yönelik uygulamaları bıraktılar, dolandırıcılığa başladılar, güven ve şeffaflık olmalı. 

  • onuncu köyden de kovulan25 Ocak 2019 11:40

    endeks 10 günde 87 binden 101 e gitti. DOHOL güya bist 30 da. Şirket battı mı ne oldu? batmış gibi davranıyor. Bist30 da olmayı haketmeyenleri yeniden değerlendirelim...

  • onuncu köyden de kovulan25 Ocak 2019 11:37

    Halka arz edilen firmalar , devletten teşvik alıyorlar. Bence halka arz edilen firmanın fiyatı 3 yıl boyunca halka arz fiyatının altına düşmemeli ve 3 yıl boyunca en az %10 temettü dağıtma zorunluluğu olmalı. SPK buna yönelik kararlar almalı. Mahvettiler yatırımcıyı dolandırıcı patronlar... 

  • Zeynep Erol 25 Ocak 2019 02:15

    Alyag hissesinde mehmet nurettin cevik yatırımcıyı dolandırıp zarara ugratti spk zamanında müdahale ermedi borsa istanbul ızleme pazarına alıp küçük yatırımcıyı dahada mahvetti taban taban satmaya fırsat vermeden 1.13 çıkan hisse 0.30 birileri bu sirket dolandırıcılara gerekeni yapmalı banka hesaplarina mal varlığına hesaplarına bloke koyarak küçük yatırımcının zararını ödemeli bizlerin günahı hisse alıp dolandırılmak mı saygılarımla

  • goldaszede24 Ocak 2019 19:44

     goldasda yapilmis olan hirsizlik ve soygun sonucu tum birikimim elimden alindi ,oncelikle bunlara cozum getirilmesi gerek  ve hakkimizin geri odenmesi gerek .bu soygunu yapanlar findik uzerinde cevizkirmaktalar ,UMARIM COZULURDE HAKKIMIZ IDA EDILIR.....saygilar.

  • Turgut24 Ocak 2019 18:32

    Halka arzlar çok can yaktı yakıyor. Fiyatları şişirip halka arz ediliyor., bi daha da o fiyatı kolay kolay görmüyor. Halka arz anlayışınız bumu yani???