E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTopaç: Sermaye Piyasası mevzuatı üzerinde çalışıyoruz---

Topaç: Sermaye Piyasası mevzuatı üzerinde çalışıyoruz

Topaç: Sermaye Piyasası mevzuatı üzerinde çalışıyoruz
04 Şubat 2019 - 11:02 borsagundem.com

Türkiye Sermaye Piyasası Birliği Başkanı Erhan Topaç, sektörün geliştirilmesi ve dönüşümü için Sermaye Piyasası Mevzuatı’nın gözden geçirilmesi üzerinde çalıştıklarını söyledi

Türkiye Sermaye Piyasası Birliği Başkanı Erhan Topaç 'Sermaye Piyasasında Gündem' şubat sayısında yaptığı değerlendirmede, "Sermaye piyasalarına gönül vermiş profesyonellerden oluşan bir ekiple tüm mevzuatı gözden geçirerek, teorik alt yapısını ve pratikteki yansımalarını tartışmakta, güncellemekte ve Sermaye Piyasası Kurulu’na sunmak üzere değişiklik taslakları hazırlamaktayız. Bu çalışmamızı en kısa zamanda tamamlayacağız." şeklinde görüş belirtti.

Topaç, ülkemizde ekonomik büyümenin desteklenmesi ve katma değeri yüksek olan finans sektörünün geliştirilmesi amacıyla İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) çalışmalarının devam ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"İstanbul, Z/Yen tarafından açıklanan küresel finans merkezleri endeksinin son raporuna göre 100 merkez arasında 68. sırada yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin kurulması ve konu hakkında inisiyatif sahibi olması sonucu, bu yıldan itibaren İFM çalışmalarının daha da hızlanacağına ve İstanbul’un üst sıralara doğru çıkacağına inanıyoruz. Biz de Birlik olarak Finans Ofisimiz ile yakın temas halindeyiz ve elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar, plan ve projelerin ve bunların sonucunda piyasaya sunduğumuz önerilerin nihai amacı doğrultusunda Türkiye’de sermaye piyasalarını olması gereken noktaya getirmek ve ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak için İFM projesinin öncelikli hedefimiz olduğunu her zaman dile getiriyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YAZIK04 Şubat 2019 19:08

    411 TANE  HİSSE VAR BUNLARI PERFONMASI BERBAT.HALK ARZ YAPTINIZ 2011 YILLINDA YATIRIMCILAR KAÇTI PARALARI ERİDİ TAHTASI KAPANAN HİSSELER OLDU.PİYASA YAPICISI OLMAYAN HİSSENİN NE İŞİ VAR BORSADA.A/B/C/D GURUP GETİRİDİNİZ.YATIRIMCILAR HİSSE ALIP SATAMIYOR DERİNLİK YOK OLDU.BORSAYI YATIRIM YERİ DEĞİL ZÜLÜM YERİ YAPTINIZ.EMEĞİ GEÇENLERİN HEPSİNİ ALLAH HAVALE EDİYORUM.NOT ARKADAŞLAR BEN UZUN VAADE YATIRIMCIYIM SAKIN SİZLER UZUN VAADE YATRIMCI OLAMIYIN.ŞÜ GLBMD HİSSENİNDEN ÇIKARSAM ARTIK 3 GÜNDEN FAZLA ELİMDE HİSSE TUTMUYACAM.8 YIL ÖMRÜMÜ ÇÜRÜTTÜ.

  • belirsizlik04 Şubat 2019 15:30

    küçük yatırımcı batınca ne oldu olan aracı kurumlara oldu hadi geçmiş olsun size de.

  • Arif04 Şubat 2019 14:52

    İstanbul finans merkezi filan olamaz, ataşehire bina yapıp finans merkezi olacağını sanıyorsunuz. Estonya bile bizden önde, tüm sektörü kırıp geçirdiniz, 20 yıl önce kat kat daha fazla türk yatırımcı vardı, yazık oldu piyasada çalışanlara ve küçük yatırımcıya. Değiştirin bakalım millet gani gani yatırım yapar, küstürdünüz insanları.

  • Oflu04 Şubat 2019 11:42

    Çalışsanız ne olur ,aldığınız kararlar ile küçük yatırımcının anasını aglattınız,yatırımcıyı cakalların vicdanına bıraktınız.