E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo'da olimpiyat kutlaması devam ediyor---

Tokyo'da olimpiyat kutlaması devam ediyor

Tokyo'da olimpiyat kutlaması devam ediyor
10 Eylül 2013 - 08:59 borsagundem.com

Olimpiyatlar ile bağlantılı hisseler ve kargo şirketlerinin desteğiyle Tokyo Borsası yükseldi

Kargo ücretlerinin yükselmesinin ardından kargo şirketlerinin yükselmesi ve Olimpiyatlar ile bağlantılı şirketlerin 2. gününde de değerlenmesiyle Tokyo Borsası kazanç sağladı; Topix Endeksi 1 ayın zirvesine tırmandı.
Müteahhit Taisei Corp., Tokyo'nun 2020 Olimpiyatları'nı ağırlama hakkı kazanmasının ardından Nikkei 225 Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti. Mitsui O.S.K Lines Ltd., emtia kargosu fiyatlarının göstergesi olan Baltic Dry Endeksi'nin 4 yılın en büyük sıçramasını yapmasının ardından yüzde 4.6 tırmandı. Komatsu ltd., parça birimindeki operasyon kârının rekor düzeye tırmanacağı haberi üzerine yüzde 6.4 primlendi.
Topix Endeksi yüzde 1.2 kazançla 1,187.06 puana çıkarak 6 Ağustos'tan bu yana en yükseğine işaret etti. Endeksteki 33 sektörün 31'i artış kaydetti ve işlem hacmi 30 günlük güniçi ortalamanın 2 katında seyretti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.1 artışla 14,358.40 puana çıktı.
Hâlen Olimpiyat kazancının kutlandığını söyleyen Amundi Japan Ltd.'ın başekonomisti Akio Yoshino, hisselerin Mayıs'ta daralmaya başlaması ve yatırımcıların Abenomi balonunun patladığını hissetmeye başlamasının ardından iyi haber almayalı çok olduğunu belirtierek, "Piyasa destek için buna dayanıyor" dedi.
Standard&Poor's 500 Endeks Vadleileri büyük bir değişiklik göstermedi. Endeks dün yüzde 1 kazançla 14 Ağustos'tan bu yana en yükseğinden kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)