E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası geriledi---

Tokyo Borsası geriledi

Tokyo Borsası geriledi
24 Temmuz 2013 - 08:46 borsagundem.com

Japon hisseleri kargo şirketleri ve ilaç üreticilerinin öncülüğünde düşüş kaydetti

Tokyo Borsası geri adım attı  Kargo şirketleri ve ilaç üreticilerinin öncülüğünde Topix Endeksi 2 ayın zivesinden gevşedi. Japon hisselerindeki kayıplar yendeki zayıflamanın etkisiyle azaldı.
Advantest Corp., çip ekipmanı üreticisi şirketin 3 milyar yenlik operasyonel kayıp açıklayacağı haberiyle yüzde 1.2 düştü. Dış ticaret verisinin beklentinin altında kalmasının ardından kargo şirketleri Topix endeksindeki sektör arasında en sert düşüşe işaret etti. Hokkaido Electric Power Co., nğkleer regülatörün, şirketin reaktörlerdeki güvenlik kontrolleri erteleyeceğini söylemesi üzerine yüzde 2.6 değer kaybetti. Dünyanın en büyük küçük hassas motor üreticisi Nidec Corp., kâr tahminlerini yükseltmesinin ardından yüzde 9.5 yükseldi.
Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.8'e varan kayıplar kaydetmesinin ardından yüzde 0.3 düşüşle 1,219.44 puana geriledi. Endekste değer kazanan her 2 hisseye karşılık 3 hisse değer kaybetti. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük güniçi ortalamanın yüzde 28 altında kaldı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 14,733.95 puana indi.
Son dönemde güçlü kazançlar elde edildiğini ve şimdi de piyasanın daha da yükselmesi için güçlü nedenler olmadığını, yatırımcıların kâr elde etmek istediğini belirten Shinkin Asset Management Co.'nun baş fon yöneticisi Naoki Fujiwara, ancak kazançların genel olarak iyi olduğunu ve piyasayı desteklemesinin gerektiğini söyledi.
Topix Endeksi 22 Mayıs'taki zirvesinden yüzde 18 düşmesinin ardından Başbakan Shinzo Abe'nin parlamentonun üst kanadındaki seçimleri kazanmasının ardından reformlar için harekete geçeceği iyimserliğiyle geri sıçradı. Yatırımcılar şimdi dikkatlerini hükümetin kurumsal vergilerde kesinti, düzenlemelerin kolaylaştırılması, istihdam kanunlarının gevşetilmesi ve satış vergisinin artırılması gibi adımların atılıp atılmayacağına çevirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)