E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası dalgalandı---

Tokyo Borsası dalgalandı

Tokyo Borsası dalgalandı
17 Temmuz 2013 - 08:50 borsagundem.com

Japon Topix Endeksi kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi...

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke'nin bugün Kongre önünde yapacağı sunumun öncesinde Tokyo Borsası dalgalı seyretti. Topix Endeksi erken saatlerde düşmesinin ardından yenin dolar karşısında zayıflamasıyla kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.
Radar ekipmanı üreticisi Furuno Electric Co., kâr tahminini indirmesinin ardından yüzde 11 düştü. Mitsubishi Motors CO., Nikkei gazetesinin otomobil üreticisi şirketin 16 yıldır ilk kez temettü ödemesi yapmaya başlayacağı haberinin ardından yüzde 13 yükseldi. NEC Corp., elektronik üreticisi şirketin akıllı telefon işlerinden çıkabileceği haberi üzerine yüzde 6 değerlendi. Toyota Motor Corp. da yenin kazançlarını azaltmasıyla erken saatlerdeki kayıplarını tersine çevirdi.
Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.6 düşmesinin ardından yüzde 0.1 kazançla 1,211.34 puana yükseldi. Nikkei 225 Endeksi kayıplarını azaltarak yüzde 0.1 aşağıa 14,586.34 puanda seyrediyor. Standard&Poor's 500 Endeksi dün Coca-Cola Co.'nun kârının düşmesi ve Kansas City Fed Başkanı Esther George'un teşviklerin azaltılması çağrısı üzerine dün düşüş kaydetti.
Teşviklerin azaltılmasını gerektirecek faktörler konusunda daha net bir görünüm elde etmek için Bernanke'nin diyeceklerini beklediklerini ifade eden Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd.'ın stratejistlerinden Ayako Sera, küresel çapta belirsizliklerin olduğunu ve pozisyonları artırmak için doğru havada bulunulmadığını söyledi. Sera, yatırımcıların daha fazla kazanç için bir kataliz arayışında olduğuna dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)