E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTokayev'den orduya 'uyarı yapmadan ateş' emri---

Tokayev'den orduya 'uyarı yapmadan ateş' emri

Tokayev'den orduya 'uyarı yapmadan ateş' emri
07 Ocak 2022 - 12:41 borsagundem.com

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, “Kolluk kuvvetlerine ve orduya, teröristlere karşı uyarı yapmadan öldürmek için ateş açma emri verdim” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, “Kolluk kuvvetlerine ve orduya, teröristlere karşı uyarı yapmadan öldürmek için ateş açma emri verdim” dedi.

Tokayev son açıklamasında, “Genel olarak ülkenin tüm bölgelerinde anayasal düzen yeniden sağlandı. Yerel makamlar durumu kontrol ediyor. Ancak teröristler hala silah kullanmaya ve vatandaşların mülklerine zarar vermeye devam ediyor. Bu yüzden terörle mücadele operasyonu militanların tamamen yok edilmesine kadar devam edecek” ifadelerini kullanmıştı.

Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları, Kazakistan'daki gelişmeleri değerlendirmek üzere 11 Ocak'ta olağanüstü toplantı düzenleyecek.

KGAÖ barış güçlerinin Kazakistan'a transferi sürüyor

 

Kazakistan’daki kriz Bitcoin’i vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Veli07 Ocak 2022 21:49

    Bu şahsa sormaları lazım o koltuğa silahların gölgesinde mi oturdun. Öyle değilse kendi halkına silah doğrultmak korkunç bir şey. Demek ki insanlar seni istemiyor yanlış politikaların yüzünden yorulmuşlar o zaman kalk git. Kuşluda halkla yapılan röportajlar var. Birde Çin gelebiliriz demiş. Ey Allah'ım Uygur zulmü devam ederken, kazak kardeşlerimize uzanan elleride kır.

  • vatandaş07 Ocak 2022 18:18

    halk her zalime eninde sonunda başkaldırır ,zalim olmamak lazım milleti biribirne düşürmemek lazım ,durup duduğun yerde millete meydan okumaman lazım vel hasıl akıllı olman lazım,lazım oğlu lazım en önemlisi hırsız olmaman lazım millete takiyeler yapmaman lazım anladınmı oğlum

  • BORSACI07 Ocak 2022 18:08

    halkını katlet sen sarayında ülkende tek başına yaşa namert adam halkın haklı taleplerine karşı adam olacaksın.

  • Beyin 07 Ocak 2022 16:49

    Umarım verdiğiniz talimatlara kimse uymaz. Söz konusu olan senin saltanatın değil milletin geleceği.

  • Ahmed07 Ocak 2022 16:46

    Allah insanları size köle olsun, malınızı mülkünüzü artırın zevk sefa içinde yaşayın diye yaratmadı. Siz sorumluluğunuzda bulunan halka zulmeder ve onları refahtan mahrum bırakırsanız tabiki tepki göstermelerine de ses çıkaramazsınız. Siyaseti kendinize meslek edindiyseniz her türlü sese olgun, mantıklı yaklaşmalıydınız. Siyasetçinin kırılma, kızma ve öfkelenme hakkı olmamalı. Empati yapmayı bilmeyen, kendini yaratılmışların üstünde gören hakikatlerden uzaklaşmış kendini ve sülalesini düşünen insandan da siyaset yapmasını beklemek akılla bağdaşmaz.Bir kişinin yetkisini bu derece kötü kullanması ürkütücü ve tehlikeli; yazık çocuklara, gençlere. Tez zamanda yetkileriniz inşAllah alınır. Allah halkın yar ve yardımcısı olsun.

  • Cavuseku07 Ocak 2022 14:58

    Insallah sonun Çavuseku gibi olur

  • TURAN 07 Ocak 2022 14:41

    asarlar oğlu seni bu emri verdiysen orda herkesmi terörist ülkeyi batırdınız yediniz içtiniz vur emri vermiş yok ya 

  • Alıştınız07 Ocak 2022 14:11

    alıştınız her muhalif sese terörist demeye. utanmanız da yok ki koltuğu bırakıp gidesiniz. sıkı sıkıya yapıştığınız koltuklarda halkı sefalete mahkum ettiniz. ekmek diye bağıran halkı da terörist ilan ettiniz. yazıklar olsun her kim halkına zulmediyorsa.

  • Ali07 Ocak 2022 13:48

    İnsanlar Filistin gibi olmak istemiyor ve sizin görüşünüzü benimsemiyor diye suçlu ilan etmek doğru mu? Güvenlik güçlerine kendi kardeşlerini vurmalarını emrediyorsunuz bu çok yanlış. Sizin gitmeniz ve yerinize başka birinin gelmesi bence daha erdemli bir davranış olur. Hiç ölmeyecek gibi milleti perişan etmek nasıl bir hırs anlamak güç velhasıl.

  • Vatandaş07 Ocak 2022 13:47

    Senin gibi bürokratları temizlemeliler özel jetlerle dolaşın lüks içinde yüzün

  • yurtsever07 Ocak 2022 13:42

    Tür devletleri teşkilatıymış ,tam bir fiyasko ve rezalet ,adamlar yardım çığlığı atıyor ,Ruslar Ermeniler koşup ne oluyor diyor en azından bu gün 7 ocak Türk devletleri teşkilatıda 11 ocakta bir araya gelip Kazakistandaki durumu değerlendireceklermiş ,ben ülkenin başında olsam derhal ilk uçakla Kazakistana gider ,bu kardeş kanının dökülmemesi için taraflarla görüşüp ,ülkenin yangın yerine dönmesini önlemeye çalışırdım ,laf laf laf gerisi güzaf

  • Vatandaş07 Ocak 2022 13:17

    Sat Kazakistan'ı rusyaya lafı eveleyip geveleme