E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTogg CEO'su merak edilen soruları yanıtladı---

Togg CEO'su merak edilen soruları yanıtladı

Togg CEO'su merak edilen soruları yanıtladı
20 Mayıs 2023 - 19:35 borsagundem.com

Togg CEO'su Karakaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Togg T10X uluslararası testlere girecek mi?”, “T10X için yurt dışı satışları ne zaman başlayacak?” ve “T10X fiyatlarında bir güncelleme olacak mı?” sorularını yanıtladı

Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş T10X için merak edilen konulara yanıt vermeye devam ediyor. Karakaş, yeni yayınlanan bir video ile Togg fabrikasından T10X üretim aşamaları dair birçok yeni görüntüyü sosyal medyadan Togg takipçilerine sundu.

Karakaş, “Togg T10X uluslararası testlere girecek mi?”, “T10X için yurt dışı satışları ne zaman başlayacak?” ve “T10X fiyatlarında bir güncelleme olacak mı?” gibi sorulara yanıt verdi.

T10X TESTLERE HAZIR

Aracın testlerini adım adım gerçekleştirerek yolculuklarına devam ettiklerini işaret eden Karakaş, “Biz o testlerin hepsine hazırlanarak geliyoruz. İlk çarpışma testimizi 2021'in Haziran ayında yaptık. Çarpışma testini yaptınız, aracın içinde hangi parça ne kadar deformasyona uğruyor, ona bakıyorsunuz. İç kabinin çok sağlam olması gerekiyor. Biz oradan ürünlerimizi geliştirerek bir noktaya getirdik. Daha ilk andan itibaren çok başarılı bir tasarımımız var.

Nihayetinde yine sertifikasyon testlerini geçmek için de bu testler yapılıyor. Bahsettiğiniz NCAP bir enstitünün, kurumun oraya ortak olan ülkelerin üreticilerinin veya pazarlarının ürünlerini alıp test ediyor. Oraya bir araç gönderip de şunu bir test eder misiniz olmuyor. Orada ürettiğiniz aracı satıyor olmanız gerekiyor. Orada satılmaya başladıktan sonra onlar gidip alıyorlar ve testini yapıyorlar. Biz de fiziksel olarak yurt dışına açıldığımızda bu test yapılabilecek ama biz hazırız” diye konuştu.

Togg’un yurt dışı satışının ne zaman başlayacağına ilişkin soruya da yanıt veren Karakaş şunları söyledi:

“Bizim de beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördü. Buna layık olmak istiyoruz. Üretim adetlerini de artırmak bunun bir çözümü. Bu sene toplam üretimimizi 20 binden 28 bine çıkardık. Her markada olduğu gibi kendi ülkesinde başarılı olmayanların yurt dışında başarılı olma şansı yok. Kolay olmadığını biliyoruz. Ama bir çok ülkede yapmak daha da olgunluk gerektirir. O nedenle ülkemizde başarılı olalım, şirketimizin altyapılarını geliştirelim, daha sonra yurt dışına çıkalım istiyoruz.

“FİYATLARI PAZAR BELİRLER”

Togg’a zam gelip gelmeyeceğini de net bir ifade ile anlatan Karakaş, “Bizim açıkladığımız fiyat listemiz güncel olduğu sürece geçerliliğini koruyacak. Pazarda fiyat güncellemeleri tedarik zincirindeki değişimlerden kaynaklanabilir. Tüm dünyayı, üreticileri ilgilendiren maliyet artışları ile ilgili olabilir.

Dolayısıyla biz şuna inanırız, pazarı yönlendirmek mümkün değil. Fiyatları pazar belirler. Bu fiyatlar belirlendiğinde dalgalanmalar olursa aşağı ya da yukarıya doğru biz bunlara uyacağımızı söyledik. Şu saatte Aralık ayındaki fiyatı belirleyemeyeceğim gibi, fiyat listemiz güncel olduğu sürece fiyatları aşağı ya da yukarı adapte edebiliriz” dedi.

Togg servis noktalarını duyurdu

Togg T10X'ler evlere teslim edilecek

Togg T10X'lerde teslimat süreci 30 Nisan'da başlıyor

Kamu bankalarından Togg için özel kredi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg için kredi açıklaması

TBMM Başkanı Şentop'tan Meclis'te Togg sürüşü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz22 Mayıs 2023 08:08

    Ayda 1.500 adet teslim edeceklerdi. 60 adet teslim etmişler. Herşey yalan dolan. Toplama araba. Tasarım italyan, pil Alman-Çin, Elektronik aksam Simens yani Alman, Çip ABD ve dokunmatik ekran Kore yerli ve milli olan tek şey montaj. Milleti reklamla ve makyajla kandìr. Resim çektirmek için haydi sıraya. Millet contayı yakmış.

  • Yorum22 Mayıs 2023 01:12

    Boş verin bunları da bu lityum iyon pillerin fiyatı 4 kat düşmüş çinli araç firmaları elektrikli araba fiyatlarını %20 tesla %15 düşürdü acaba togg da Bi indirim olacak mı farasis bataryada indirim yapacak mı yapacaksa araba fiyatlarına yansıtılacak mı yok farasis indirim yapmıyorsa neden yapmıyor farasisin bataryalarının yerine başka batarya firmasıyla yeni Bi anlaşma yapılamaz mı fiyatlar çok düştü veya aynı batarya parasıyla daha uzun menzilli bataryalar togga takılmaz mı dünya 1000 1500 km menzilli araçlardan bahsediyor biz 500 km de mi kalacak ve yüksek fiyatlar ödeyerek batarya fiyatları bu kadar düşmüşken nasıl olacak karakaş gardaş bunlara cvp ver 600 000 yuhan dan 130 000 yuhana düşmüş Bi batarya fiyatları var yarın öbürgün Çin arabaları tüm ülkedeki araba sektörünü halleder böyle giderse AB yi batırdılar zaten

  • Malak22 Mayıs 2023 00:06

    Yerli patates, sogan uretmeyi becereniyorsunyz, kim inanir cinden almanyadan topladiginiz arabaya

  • AHMET ÖZBİR21 Mayıs 2023 16:23

    "PKK-FETÖ'ye KEM SÖZ"(CÜ)den duydunuz mu ASLA! Sahibi KAÇAK, ancak TÜRK OTOMOBİL TARİHİNİN "DEVRİMİ" olan Yerli ve Millî otomobilimiz TOGG ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde muazzam talep patlaması yaptı. FETÖseverler ise KAHROLDU! Sn. Gürcan Karakaş ve ekibini tebrik ediyor, sebep olanlardan başta REİS'imiz olmak üzere taşın altına elini koyan işadamlarımıza sonsuz düalar ediyoruz.

  • Deli22 Mayıs 2023 04:57

    Bı git şurdan lan çöp

  • Nane22 Mayıs 2023 00:07

    Nas var yalanini gibi bu da yalan. Faizler dusmedi

  • Mucise Reis : )21 Mayıs 2023 12:02

    TL dünyada en ucuz para birimi. dolar ve euro karşısında 20 kat ucuz. Bu durumda yerli, milli, Türk otomobili neden Çinli, alman, ABD vb elektrıklı otomobillerden ucuz değil ? Kar marjını nedne çok yüksek tutuyorsunuz ? Al sana soru :D cevap kem kum cart curt olacağından emınım , biri sorsun...

  • Deli21 Mayıs 2023 12:29

    Araba yerli fiyat Avrupa

  • Nuri 21 Mayıs 2023 08:15

    Kemal Baba 20 yıldır iktidarda olsaydı bu zamana uçan araba yapmıştık.

  • CK21 Mayıs 2023 07:32

    Millette ne den bu kadar karınsizlik var anlamak mümkün değil 80 li,90, li yıllarda yerli malı haftalarında okula elma,armut götürürdük şimdi ise çok şükür teknoloji devi olma yolunda bir adım attık ülkem için toplu iğnenin başı kadar hizmet edenin başımın üstünde yeri var

  • Itri21 Mayıs 2023 07:30

    Bu çağda arabaya tapan baska millet yok sanki afrikadan zürafa gelmiş gibi, şehir şehir gezdiriyorlar.

  • Iyrix21 Mayıs 2023 07:27

    Daha yurticinde 100 tane satamadik, ne yurtdisisi? Araçları kar etmek için satmiyoruz, reis 3 derse 3, 5 derse beş olacak fiyat testler mi, oo hepsini 2021de yaptırdık, en az marasdaki evler kadar saglam

  • Kamil20 Mayıs 2023 23:45

    Yalana karnımız togg ortada araba yogh

  • AHMET ÖZBİR21 Mayıs 2023 19:05

    TOGG'u hazmedemeyen TİPİTİPLER FETOŞ amcalarına SEVDA sunanlardır. Biz Türkler ise yerli ve millî otomobilimizle her daim GURUR duyacağız. Bize böyle bir otomobili sunanların yanında olacağımızı ve "TOGG'U SATINALACAĞIZ, DÖVİZİMİZİN ÜLKEMİZDE KALMASINI SAĞLAYACAĞIZ, TOGG DÜŞMANLARINI İSE ÇILTIRTACAĞIZ!"...

  • Anti20 Mayıs 2023 22:11

    Bu kadar fanatik olmaya gerek yok özel sektör birleşmiş arabayı yapıyor yokta geçen gazetecileri de gezdirsiler velevki yok bunu birleştirmek bile olaydır böyle bir şey 9lmaz ama çok fanatik olmaya gerek yok bu adamın olduğu hersey e güvenirim kimseye almanyadan bosch ceo ligi ysptirmazlar

  • Türkoğluturk 21 Mayıs 2023 07:32

    Iktidar iftiralarını burada tekrarlamanın mantığı ne.bunlar geçmişte inönü için asker kaçağı demişlerdi.unuttunmu.

  • ALİ KODUŞ20 Mayıs 2023 22:24

    Ama millet ittifakı bu fabrikayı kemal kılıçtaroğlu yapamazlar, bu otomotiv yüreyecek mi otomobil yapacamazlar, ali babacan  bunun neresi TÜRK MALI montaj demiş  iktidara gelince ilk ilişimiz BAYKAR MAKİNA dokunup kapacağız idi.temel karamollaoğlu ne gereği var silah sanayine ve TOGG bir sürü para harcanmakta bunlara ne gerek var demeleri gelecekte tüm silah ve otomotiv sanayinin kapatılacağı endişeleri içindeyim.

  • Onur20 Mayıs 2023 19:55

    Ortada üretim yok araba yok. Fabrikanın içinden canlı yayın neden yapılmıyor.

  • Türkoğluturk 22 Mayıs 2023 07:33

    Ne güzel itiraf yerli diyorsun ama yabancıdan alıyorsun.yavrum egea bundan daha yerli.en azından türk mühendisin emeği var.ispanyol tir cıların emeği yok.

  • FİNANS DÜNYASI20 Mayıs 2023 22:47

    Aynen senin gibi Habertürk gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı aynı şekilde söylüyor idi söyledikleri yanlış çıkınca gazeteden istifa etmek zorunda kaldı.Sözler doğalgaz petrol helikopter savaş uçağı füzeler hiç bir şey yaptığımıza inanmıyorusunuz ki.sizler kendi varlığınıza da inanmıyorsunuz zaten.

  • Servergazi20 Mayıs 2023 22:46

    Size randevu alalım.Fabrikayı gezin.Ermenistan Yunanistan bu kadar araştırma yapmadı

  • ALİ KODUŞ20 Mayıs 2023 22:25

    Mustafa senin yanlışın var.TOGG BATARYA KİMİN, NEREDE ÜRETİLİYOR? Türkiye'nin küresel mobilite markası Togg ile Çinli enerji firması Farasis ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojilerinin Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü temeli atılıyor

  • Mustafa20 Mayıs 2023 20:46

    Gövdesini coşkunun yapiyor pil üretimini siro yapiyor japon amerikan ortaklı amartisorunu maysan yapiyor .