E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTMSF'den 198 milyon dolarlık varlık satışı---

TMSF'den 198 milyon dolarlık varlık satışı

TMSF'den 198 milyon dolarlık varlık satışı
05 Nisan 2024 - 11:09 borsagundem.com

TMSF, Akfel Gaz Grubu Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 25 milyon dolar fiyatla satacağını açıkladı. İhaleyi kazanan şirket, ihale bedeli le birlikte Akfel’in 173 milyon 789 milyon dolarlık borcunu da ödeyecek.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF), "Akfel Gaz Grubu Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nü bir kez daha satışa çıkardı.

TMSF'nin konu ile ilgili ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu bütünlük, TMSF'nin şahsi malvarlığına/hissesine kayyım olarak atandığı gerçek kişiler ile Fon’un kayyım olarak atandığı şirketlerin Akfel Gaz Sanayi ve Ticaret AŞ, Enerco Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve Avrasya Gaz AŞ’de bulunan hisselerinden oluşuyor.

Bütünlük için muhammen bedel 25 milyon TL olarak belirlendi. İhaleyi Kazanan”, “İhale Bedeli” dışında, “Şirketler”in 03.04.2024 tarihi itibarıyla 173.789.361,32-USD ana para meblağlı kredi borçları ile “Şirketler”in kamu borçları ve diğer borçlarından da sorumlu ve ödemekle yükümlü olacak.

İhale 8 Mayıs 2024 saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

TMSF'den yeni bir varlık satışı

 

TMSF'den şirket satışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)