E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTİM'den seçim değerlendirmesi---

TİM'den seçim değerlendirmesi

TİM'den seçim değerlendirmesi
31 Mart 2014 - 04:16 borsagundem.com

TİM Başkanı Büyükekşi: Türkiye büyük bir demokrasi sınavını daha başarıyla geçti. Halkımız yoğun katılımla demokratik iradesini sandıkta ifade etti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin büyük bir demokrasi sınavını daha başarıyla geçtiğini belirterek, "Şimdi ivedilikle gerek siyaset kurumunun gerekse toplumun tüm kesimlerinin yeniden ekonomiye odaklanmasını istiyoruz" dedi.

TİM Başkanı Büyükekşi, yerel seçimlere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin hızlı ve yoğun bir seçim maratonundan çıktığını belirterek, "Sandıktan çıkana saygı duy" çağrısının demokratik toplumlarda büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Yerel seçim sonuçlarının tüm ülkeye hayırlı olmasını dileyen ve seçilen tüm belediye başkanlarını tebrik eden Büyükekşi, tüm yerel yönetimlerin aldıkları oy oranlarını gözetmeksizin ilgili tüm yerleşim yerlerine aynı standartlarda belediyecilik ve yerel hizmet götüreceğine inandıklarını ifade etti.

İhracatın bir ilin ve ilçenin ekonomisine büyük fayda sağladığına işaret eden Büyükekşi, bütün yerel yönetimlere ihracata daha fazla önem vermeleri ve ihracatçı firmaları desteklemeleri çağrısında bulundu.

Büyükekşi, "Belediye başkanlarımızdan bölgeler arasındaki eşitsizlik farklarını gidermelerini, kendi bölgelerindeki ihracatı geliştirmeye yönelik başarı kriterleri belirleyerek bunları takip etmelerini ve ihracatın önemini bir kez daha vurgulamalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Yoğun seçim gündeminin ardından bugünden itibaren tüm Türkiye'yi tekrar ekonomi ve ihracat gündemine yeniden dönmeye davet eden Büyükekşi, şunları kaydetti: 

"Türkiye büyük bir demokrasi sınavını daha başarıyla geçti. Halkımız yoğun bir katılımla demokratik iradesini sandıkta ifade etti. Artık şimdi ivedilikle gerek siyaset kurumunun gerekse toplumun tüm kesimlerinin yeniden ekonomiye odaklanmasını istiyoruz. Şimdi sırada uzun vadeli sınavlarımız var. Bu sınavlara şimdiden sıkı bir şekilde hazırlanmak gerekiyor. Son dönemde yaşadığımız olayların tortularını geride bırakalım, geleceğe bakalım. Ülkemizin temel gündemi rekabet gücünün geliştirilmesi olmalıdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)