E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTicaret müzakereleri ile ilgili Trump'tan iyimser açıklama---

Ticaret müzakereleri ile ilgili Trump'tan iyimser açıklama

Ticaret müzakereleri ile ilgili Trump'tan iyimser açıklama
18 Şubat 2019 - 08:31 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den dönen ekibiyle görüşmesinin ardından, ticaret müzakelerinin çok verimli geçtiğini ve görüşmelerin bir diğer halkasına hazır olunduğunu belirtti

Ticaret müzakereleri kapsamında bir araya gelen ABD ve Çin temsilcilerinin, ticaret gerilimini sonlandırmak amacıyla bir anlaşmaya varmak ya da görüşmeleri derinleştirmek konusunda sinyaller göndermesi, daha önce Trump yönetiminin tarifelerin yükseltilmesi için son tarih olarak belirttiği 1 Mart'a iki hafta kala endişeleri azalttı.

Cumartesi günü Çin'de gerçekleştirilen temaslara dair yapılan toplantıya, Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steve Mnuchin ile birlikte, Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Beyaz Saray Ticaret Danışmanı Peter Navarro, Beyaz Saray Ekonomi Konseyi Başkanı Larry Kudlow'un da aralarında bulunduğu 10 kişinin katıldığı belirtildi.

Trump'ın cumartesi günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamanın ardından, Pazar günü de, "Ticaret görüşmeleri hususunda Çin ile önemli görüşmeler yapıldı. Bir çok açıdan çok önemli ilermeler kaydedildi" dedi.

Başkan Trump Cuma günü Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada ise, görüşmeler oldukça iyi gidiyor, eğer bir anlaşmaya varabilirsek tarifeleri kaldırmak benim için bir onur olacaktır, aksi takdirde ise milyarlarca dolar Hazine'ye aktarılacaktır dedi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in açıklamarı da oldukça iyimserdi. Çin'in Xinhua Haber Ajansı'na göre, Jinping, "Son ticaret müzakelerinde oldukça önemli gelişmeler yaşandı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)